Війна
2 грудня 2019
Рабінович: Залишити ситуацію на Донбасі «як є» - це не план «Б», це план «Г»
Прокоментував політик і заяву глави держави відносно розробки «плану Б щодо врегулювання ситуації на Донбасі».
news-image

«Опозиційна платформа - За життя» пропонує знизити тарифи, зупинити війну шляхом прийняття закону «Про особливий статус Донбасу», прийняти закони «Про референдум» і «Про опозицію», але пропрезидентська монобільшість відмовляється користуватися напрацюваннями нашої партії.

Таку заяву зробив народний депутат України, співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович в кулуарах Верховної Ради, пише «Є!» з посиланням на сайт політичної партії.

На погоджувальній раді нас - опозицію - ніхто не чує. Три хвилини нас вислуховують, але наші пропозиції не приймаються. Я хочу донести позицію нашої партії до громадськості і розповісти про те, що я їм (представникам інших фракцій - ред.) говорив на засіданні погоджувальної ради. Найголовніше для України сьогодні - це мир. Без нього не буде ні економіки, ні нормальних тарифів для людей! Мир потрібен нам для розвитку країни!.. Президент Зеленський їде на зустріч Нормандської четвірки «для того, щоб встановити мир», але закон, без якого не працюють Мінські угоди - «Про особливий статус Донбасу», - в зал не виноситься. «Опозиційна платформа - За життя» подала цей законопроект повторно, але його розгляд затягують! Виходить, що вони там (у владі - ред.) домовилися заздалегідь, або спеціально «топлять» Зеленського...», - пояснив парламентарій.

Прокоментував політик і заяву глави держави відносно розробки «плану Б щодо врегулювання ситуації на Донбасі».

Президент Зеленський недавно сказав, що у нього «є план Б». Я вже про це чув, але не знав, в чому полягає його суть. Тепер же дізнався, цитую Зеленського: «Залишити все, як є!»... Але це не план «Б», це план «Г», тому що нічого не робити, залишити країну у війні і не зупинити вбивства наших хлопців - не можна назвати планом «Б». Я ще раз підкреслюю: наш законопроект - це не примха, а то, що сьогодні потрібно Україні», - підкреслив Вадим Рабінович.

Співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» також запевнив, що «тарифи можна знизити за 5 хвилин шляхом прийняття одного закону, але влада відмовляється його розглядати».

Я днями дивився зустріч президента Зеленського з прем'єр-міністром Гончаруком, де останній пояснював, чому не можна знижувати тарифи... Я пояснюю цьому «недопрем'єр-міністру»: ми («Опозиційна платформа - За життя»- ред.) подали законопроект, який вже лежить у них під дупою, після прийняття якого вартість послуг ЖКГ скоротиться в два рази! Для цього нічого не потрібно спеціального, а просто необхідно змінити порядок оподаткування газу, який використовується населенням і видобувається у нас. У виграші будуть і український народ, і бюджет, а в програші залишиться лише Сорос зі своєю бандою, які намагаються добити нас і довести до повного «зубожіння», - пояснив Вадим Рабінович.
Ми також подали простий і ясний законопроект, який я просив внести до сесійної зали, де «Опозиційна платформа - За життя» вимагає заборонити відбирати у людей майно за прострочення платежів за послуги ЖКГ. Ну не можна забирати у людей квартири і будинки через високі тарифи, які неможливо оплатити!..» - впевнений народний депутат.

Також політик підкреслив, що «без закону «Про опозицію» Верховна Рада, на утримання якої ми витрачаємо мільярди, країні не потрібна».

Завжди буде більшість, яка буде вирішувати все. Нагадаю, що закон «Про опозицію» обіцяв прийняти Зеленський, обіцяли «Слуги народу»... Я їм сказав сьогодні: Всім же зрозуміло, що ви самі скоро будете в опозиції, тому приймайте закон поки ще не пізно!» - заявив він.

Парламентарій також нагадав, що його політична сила виступає проти продажу землі іноземцям, посилення впливу президента на правоохоронні та антикорупційні органи.

Приємно, що Юлія Володимирівна (Тимошенко - ред.) переходить в опозицію через позицію її фракції щодо «питання землі». Вона і сама зможе розповісти все про землю, але я все-так дещо б додав: продаж української землі - це найбільша європейська афера століття! Продавши землю іноземцям, вони залишать нас без землі, без грошей і без України. Сьогодні не може бути й мови про продаж землі! «Слуги» обіцяли нам «Народовладдя» і де воно? Де закон «Про референдум»? Замість цього збільшують витрати на силовий блок, 500 млн дали фонду Марини Порошенко, а народу - нічого! Ми що всі подуріли? Далі будемо дивитися на цю шизофренію? Підводячи підсумки, можу сказати, що поки я не бачу ніяких позитивних зрушень. Ми сподіваємося на Нормандську зустріч, та розсуд Зеленського, але якщо результату після зустрічі не буде, тоді треба буде щось робити... Також я категорично проти посилення впливу президента на силові структури. Тепер у нас глава держави має намір ще й главу ГБР призначати сам... Давайте тоді розпустимо всі органи влади і залишимо одного президента. Може бути це і непогано, але це суперечить Конституції! Це моя позиція, а рішення фракції ми ще оголосимо», - резюмував Вадим Рабінович.

Раніше ми повідомляли, що двоє військових загинули, виконуючи бойове завдання.