Політика
29 листопада 2019
Військовий експерт Олексій Арестович назвав прізвище наступного Президента України і показав фото
На думку Арестовича, ним стане заступниця Міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.
news-image

Відомий український військовий експерт Олексій Арестович назвав прізвище наступного Президента України і показав фото, пише «Є!» з посиланням на amazing-ukraine.

На думку Арестовича, ним стане заступниця Міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

Про це він повідомив в своєму Telegram-каналі.

Про Зеркаль сьогодні написали більшість українських ЗМІ, оскільки вона заявила про власну відставку з посади в МЗС. Зеркаль зробила заяву, що не зможе виконувати свої професійні обов’язки в умовах, коли загальний курс МЗС кардинально змінився. Вона прямо сказала, що можливість дружби між Україною і Росією в нинішніх умовах для неї є неприйнятною.

Якщо ми будемо дружити з Росією, то я не той персонаж, який про дружбу… Я представляю позицію, яка відрізняється від точки зору росіян… У мене враження, що мені нема чого робити в МЗС” – пояснила Зеркаль.

При цьому вона отримала широку популярність цілою низкою гучних перемог над Росією в міжнародних судах.

Сам Арестович не раз позитивно відгукувався про неї і тепер вважає, що наступним президентом країни буде саме Зеркаль.

Нагадаємо, заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль написала заяву на звільнення із займаної посади. Про такі свої плани вона повідомляла ще раніше, проте заяву написала 28 листопада. 

 Згадаємо як розвивалась кар'єра Зеркаль:

Від 1991 по 1992 роки Зеркаль працювала лаборанткою в КНУ імені Шевченка.

З 1992 по 1994 – працювала секретарем гендиректора в компанії "Інсофттех".

Далі – з 1994 по 2000 Зеркаль – юрисконсульт закритого акціонерного товариства "Укрпобуттехніка".

З 2001 року вона працює заступником директора, а згодом – і директором Департаменту міжнародного права у Міністерстві юстиції України. У цьому ж відомстві вона згодом стає директором з питань адаптації законодавства, пізніше – директором департаменту взаємодії з органами влади.

Під час роботи в Міністерстві юстиції брала участь у низці переговорів щодо Угоди про асоціацію України з ЄС, угод між Україною та ЄС про реадмісію осіб та спрощення візового режиму.

Зеркаль була також представлена в делегаціях України на переговорах з ЄС, ООН, НАТО та Радою Європи. Відповідала за координацію та планування завдань у сфері наближення законодавства України до стандартів Євросоюзу та юридичного перекладу, експертизи законопроєктів, а також співробітництво з ЄС у сфері юстиції, свободи та безпеки.

Далі Зеркаль рік працює старшим менеджером з корпоративних зв’язків у тютюновій компанії "Прилуки".

У 2014 році її призначають на посаду заступника міністра закордонних справ Клімкіна. Вона займається питаннями європейської інтеграції.

З 6 по 9 березня 2017 очолювала українську делегацію в Міжнародному суді ООН в Гаазі, де проходили громадські слухання за позовом України проти Росії.

З 20 серпня 2014 — 25 листопада 2019 — заступник Міністра закордонних справ України, як один з найдосвідченіших фахівців у сфері європейської інтеграції.

Дипломатка має 3-й ранг державного службовця, почесне звання "Заслужений юрист України".

Останнім робочим дорученням Зеркаль в МЗС стало процесуальне слухання в Гаазі за новим арбітражем щодо затримання українських військових кораблів разом з моряками Росією.

Як писали раніше, Зеркаль запевнила, що на момент інавгурації президента вона не бачила себе в Офісі президента.

Читайте також:«Я йду з посади заступника Міністра закордонних справ, але залишаюся дипломатом і небайдужою людиною», - Олена Зеркаль