Україна
28 листопада 2019
Найголовніше за день: обшуки у Звіробій, звільнення Зеркаль, дата припинення транзиту російського газу
Читайте про найголовніші події дня, 28 листопада.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 28 листопада.

Обшуки у Звіробій

Вранці 28 листопада слідчі Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до волонтера Марусі Звіробій – справжнє ім'я Олена Самбул (Біленька), – підозрюваній у погрозі вбивством щодо президента.

Як видно зі стріму Звіробій у Facebook, до волонтера та добровольця прийшли слідчий ДБР Ігор Короза, люди в балаклавах – представники СБУ та спецпідрозділу "Альфа" – та жінки-поняті. 

Обшук проходить на підставі ухвали суду. Перед слідчими діями у Звіробій вилучили мобільний телефон, тому стрім перервався. 

Короза не сказав, у якій справі прийшли з обшуком до волонтерки, але днями ДБР повідомило, що його слідчі скерували до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру у погрозі вбивством щодо президента чинній народній депутатці Софії Федині та громадянці Марусі Звіробій.

Звільнення Зеркаль

Олена Зеркаль на своїй сторінці в Фейсбук повідомила, що йде з посади заступника Міністра закордонних справ.

Також вона подякувала всім і кожному, з ким їй довелося працювати ці п’ять незабутніх років. 

Вона впевнена, що в нас буде ще багато цікавих проектів і перемог!

Дата припинення транзиту російського газу

Виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко заявив, що в офіційній пропозиції "Газпрому" про продовження контракту названо дату і час, коли може початися нова "газова війна".

За його словами, якщо ж "Газпром" спробує продовжити транзит газу без урегульованих відносин, Україна "буде його надійно зберігати". Оскільки взимку газ фізично не закачується в сховища, це буде відбуватися за допомогою операцій заміщення.

Також повідомляли, що сьогодні, 28 листопада в український прокат виходить один з найважливіших фільмів року - політичний трилер "Ціна правди".

Читайте також:Мендель назвала Литву Латвією, а потім сказала, що це тролінг