Суспільство
27 листопада 2019
Кабмін схвалив гарантовану ціну на газ для населення на зиму в розмірі 8 грн/куб. м
Кожен українець з сьогоднішнього дня може підключитися до спеціальної програми "Гарантована ціна на газ".
news-image

Кабмін схвалив фіксовану на весь опалювальний сезон гарантовану ціну на газ для населення на рівні 8 тис. грн/1 тис. куб. м. Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук в своєму Telegram-каналі, пише «Є!» з посиланням на 112

Кожен українець з сьогоднішнього дня може підключитися до спеціальної програми "Гарантована ціна на газ". Це означає, що ціна на газ в платіжках буде на рівні 8 грн за куб. м протягом всього опалювального періоду. Це рекордно низька ціна для опалювального сезону за останні два роки", – написав Гончарук.

За його словами, перехід на програму є добровільним.

Нагадаємо, "Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення на листопад на умовах положення про накладення спеціальних зобов'язань (ПСО) на 14,6% (622,24 грн/тис. куб. м), до 4 899 грн/тис. куб. м. Варто відзначити, що в цю суму не включені ПДВ і вартість транспортування.

Також міністр енергетики та навколишнього середовища Олексій Оржель, заявив, що з 1 січня 2020 року в Україні ПСО не передбачено, разом з тим буде можливість технічно встановити ціни форвардні на період опалювального сезону.

Ми повідомляли, що «Нафтогаз» виграв у «Газпрому» апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу.