Економіка та бізнес
26 листопада 2019
Бізнес має забути дорогу до податкової — голова ДПС про податкову реформу
Відносини бізнесу з податковою мають перейти онлайн.
news-image

Державна податкова служба планує врахувати процес діджиталізації в Україні у ході розробки нової податкової реформи, якою займається уряд. Зокрема, там вважають, що відносини бізнесу з податковою мають перейти онлайн.

Про це повідомив голова служби Сергій Верланов під час Українського форуму якісного регулювання бізнесу, повідомляє «Є!» з посиланням на Громадське.

У рамках податкової реформи більш ґрунтовно будуть опрацьовані і питання електронних сервісів, і Електронного кабінету. Я вже неодноразово підкреслював, що наше головне гасло – бізнес має забути дорогу до податкової, платники податків мають отримувати всі послуги онлайн, через Електронний кабінет», — повідомив Верланов.

За його словами, у ДПС вже почали роботу над змінами до системи електронного кабінету платника податків, а з 1 січня 2020 року податкова відкриє доступ до програмного забезпечення, яке замінить касові апарати. Всі ці зміни мають стимулювати бізнес добровільно сплачувати податки.

17 жовтня Володимир Зеленський підписав закони про застосування касових апаратів у сферах торгівлі, харчування та послуг, а також про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі.

Законами запроваджується обов'язковість використання реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями, що працюють у сферах торгівлі та харчування. Разом з цим, таким ФОПам та іншим підприємцям дозволять використовувати безкоштовні аналоги касових апаратів у вигляді додатків на смартфони, планшети та комп’ютери.

Також ми писали, що Україна отримає 900 мільйонів євро на дороги від ЄБРР та ЄІБ.