Суспільство
25 листопада 2019
Зеленська розповіла, що хоче змінити у шкільному харчуванні
Дружина президента України заявила, що планує опікуватися реформою шкільного харчування і створити систему державної класифікації шкіл, яким потрібна допомога.
news-image

Дружина президента України заявила, що планує опікуватися реформою шкільного харчування і створити систему державної класифікації шкіл, яким потрібна допомога.

Про це Зеленська сказала в інтерв'ю, передає «Є!» з посиланням на Еспресо.

По-перше, тому що я мама. Ми хочемо зробити якусь класифікацію шкіл, яким треба буде допомагати по-різному. Є школи, в яких зовсім немає нічого, там буде більше фінансування", - сказала Зеленська.

Перша леді заявила, що у Західній Україні пропадають врожаї яблук, які, за її словами, нема куди продавати, і їх можна спрямувати до шкіл.

У багатьох країнах є, це державна програма, дітям примусово кожному в руки дають цей стакан молока і вони випивають. Якщо в нас буде наприклад програма яблуко для дитини... У нас яблука, просто гниють на Західній Україні, їх нема куди продавати, там роблять з них сік, все, що завгодно, їх дуже багато", - додала Зеленська.

Також дружина президента запропонувала урізноманітнити раціон школярів.

Діти все розуміють, хочуть змін, а дорослі, на жаль... Мені, здається, багато дорослих не розуміють, чому котлета з кашею - це погано кожного дня. В понеділок - добре. А давайте у вівторок ще й салатик якийсь додамо", - сказала Зеленська.

Також ми повідомляли про суперфуд по-українськи. Що потрібно їсти щодня.

Читайте також:Олена Зеленська займеться реформою харчування у школах