Події
23 листопада 2019
Біля консульств РФ у містах України пройшли акції пам'яті жертв Голодомору
В акції протесту взяли участь представники «Об’єднання добровольців», активісти «Всесвітнього Руху Патріотів України», члени «Фрайкору» та ветерани бойових дій на Донбасі
news-image

Два десятки активістів вийшли до Генерального консульства Росії у Харкові, бо вважають РФ наступницею радянської влади, винної у смерті мільйонів українців під час Голодомору 1932-1933 років, інформує «Є!», з посиланням на hromadske.ua.

В акції протесту взяли участь представники «Об’єднання добровольців», активісти «Всесвітнього Руху Патріотів України», члени «Фрайкору» та ветерани бойових дій на Донбасі.

Це прямий зв'язок між минулим і теперішнім часом. Від Росії завжди відходили воєнні дії — це історичний факт: Фінляндія, Чехословаччина, Сирія. Якщо будемо пам'ятати, не буде повторюватися те ж саме, — розповів ветеран війни на Донбасі та член «Об’єднання добровольців» Олександр Оніщук.

Акція пам'яті жертв Голодомору біля консульства РФ, Харків, 23 листопада 2019 року

Наприкінці акції активісти розклеїли листівки на паркані біля будівлі консульства з написом: «Тоді їх міг врятувати хліб, тепер нас врятує пам'ять». 

Консульство у суботу було зачинене, тому до мітингувальників ніхто не вийшов. Захід пройшов мирно. За порядком слідкували близько 30 поліцейських.

Акція пам'яті жертв Голодомору біля консульства РФ, Харків, 23 листопада 2019 року

У Львові півсотня представників «Об’єднання добровольців» та «Всесвітнього Руху Патріотів України пікетували російське консульство у місті.

«Ми нагадуємо, що в Голодоморі винна саме Росія. Тому ми прийшли до російського консульства. У цей день важливо згадати, пом‘янути тих людей, які загинули в часи Голодомору», — розповів Сергій Небельський активіст «Об`єднання добровольців». 

Пікетувальники розклеїли листівки на паркані будівлі з написом «Голодомор. Пам’ятаємо. Помстимось».

З російського консульства до учасників акції також ніхто не вийшов. Захід відбувся мирно.

Одночасно акція пройшла ще в Києві та Одесі.

Читайте також: Повний поіменний перелік жертв Голодомору 1932-1933 (ПО ОБЛАСТЯХ) Давайте поширимо!