Суспільство
22 листопада 2019
Суд зобов’язав Кабмін переглянути прожитковий мінімум
Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії Кабінету Міністрів під час встановлення прожиткового мінімуму на 2019 рік.
news-image

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії Кабінету Міністрів під час встановлення прожиткового мінімуму на 2019 рік, пише «Є!» з посиланням на bykvu.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи за позовом Станіслава Батрина до Кабінету міністрів України щодо прожиткового мінімуму на 2019 рік. Суд визнав протиправними дії Кабінету Міністрів щодо встановлення прожиткового мінімуму на 2019 рік без проведення науково-громадської експертизи сформованих набору харчових продуктів, продовольчих продуктів і послуг”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, суд визнав протиправними дії уряду по розробці та затвердженню проєкту закону “Про Державний бюджет на 2019 рік”, його подання до Верховної Ради з порушенням порядку встановлення розміру прожиткового мінімуму та інших соціальних стандартів і гарантій. У своєму рішенні Окружного адмінсуду Києва зобов’язав Кабмін встановити прожитковий мінімум відповідно до положень законів України “Про прожитковий мінімум” і “Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії”.

Раніше Кабінет Міністрів України спростив призначення субсидій окремим категоріям громадян. 17 жовтня Верховна Рада підтримала в другому читанні і в цілому законопроєкт, що передбачає масштабну верифікацію і моніторинг державних виплат в Україні. Згодом документ ветував президент Володимир Зеленський.

 Як писали раніше, Кабінет міністрів переписав бюджет України на 2020 рік, який вже встигли ухвалити в першому читанні.

Читайте також:Суд визнав незаконним прожитковий мінімум на 2019 рік