Події
22 листопада 2019
НАБУ оголосило у розшук екс-власника «VAB Банку» Бахматюка
Сам Бахматюк заявив, що перебуває у справах за кордоном і готовий спілкуватися зі слідчими через адвокатів або по відеозв'язку.
news-image

Сам Бахматюк заявив, що перебуває у справах за кордоном і готовий спілкуватися зі слідчими через адвокатів або по відеозв'язку, пише «Є!» з посиланням на 112.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило у розшук екс-власника "VAB Банку" Олега Бахматюка. Його дані розмістили у базі розшуку осіб, які переховуються від органів влади, на сайті Міністерства внутрішніх справ (МВС).

На сайті повідомляється, що статті звинувачення - ст. 91 ч. 5, ст. 209 ч. 3.

Сам Бахматюк заявив, що зараз перебуває у справах за кордоном і готовий спілкуватися зі слідчими через адвокатів або по відеозв'язку, передає "Інтерфакс-Україна".

Це чергова маніпуляція. Наші міжнародні адвокати здивовані такою позицією. Є адвокати, є мої права як громадянина України. Ми готові спілкуватися зі слідчими, надавати документи. Хочемо розуміння процесу і конструктивного діалогу ", - сказав Бахматюк.

Він підкреслив, що йому не було пред'явлено ані підозри, ані повістки.

Не можна вручати підозру, просто вивішуючи її на стовпі", - прокоментував Бахматюк заочне повідомлення про підозру НАБУ.

Бізнесмен повідомив, що його адвокати оскаржуватимуть дії правоохоронців в судах, зокрема в міжнародних. Бахматюк ще раз підкреслив, що справа НАБУ про стабкредит "VAB Банку" "надумана".

За його словами, заяви, зокрема від міжнародних партнерів, у підтримку екс-першого заступника голови НБУ Олександра Писарука про відсутність змови про стабкредит свідчать і про невинність бізнесмена.

Також ми повідомляли, що Садовому вручили підозру.

Читайте також:Ми маємо тиснути на Іванісова в Раді, щоб він здав мандат, це позиція фракції, - Арахамія