Україна
21 листопада 2019
Найголовніше за день: День Гідності та Свободи, підозра Садовому, свідчення Пашинського у справі Майдану.
Читайте про найголовніші події дня, 21 листопада.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 21 листопада.  

Сьогодні в Україні відзначають День Гідності та Свободи

В Україні 21 листопада відзначають День Гідності та Свободи – свято на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

Сьогодні - шоста річниця початку Євромайдану, що переріс у Революцію Гідності. Після того, як тодішня влада відмовилась від європейського курсу, на Майдан вийшли активісти та студенти.

У Києві 21 листопада традиційно вшановують пам’ять загиблих активістів – на алеї Героїв Небесної Сотні проводиться поминальний молебень і покладаються квіти. Крім того, проводиться концерт та урочисті заходи на Майдані Незалежності.

Садовому вручили підозру

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила про підозру у зловживанні владою меру Львова Андрію Садовому.

За словами мера, справу порушено через те, що в 2015 році у Львові на відкритому інвестиційному конкурсі була залучена нідерландська компанія, яка заплатила за землю 54 млн гривень і повинна була побудувати індустріальний парк.

Пашинський дав свідчення у справі Майдану

У справі про розстріли на вулиці Інститутській у Києві під час Революції Гідності у суді 21 листопада дав свідчення екснардеп Сергія Пашинського, який на сьогодні перебуває під вартою у справі про стрілянину в ході побутових розбірок.

Під час допиту Пашинський заявив, що не знає, скільки сотень Майдану було сформовано під час масових протестів, оскільки політик не входив до складу ради Майдану.

Пашинський також наголосив, що не бачив, щоб хтось кидав коктейлі Молотова у правоохоронців. Екснардеп також стверджував, що особисто не контактував із керівництвом МВС та СБУ. 

Пашинському також не було відомо про постріли в міліціонерів вранці 20 лютого. Крім того, Пашинський сказав, що йому "не відомо ні про яку зброю в Пасажі. Він також не знає, під чиїм контролем перебувала будівля консерваторії.

 

Також ми повідомляли, що контроль над українським півднем вирішує для Росії одразу декілька СТРАТЕГІЧНИХ питань.

 

Читайте також:Опублікована стенограма зустрічі президента Зеленського з керівництвом ВР та парламентських фракцій