Україна
20 листопада 2019
Найголовніше за день: заява Зеркаль про звільнення, прослушка Труби, обіцянки Зеленського
Читайте про найголовніші події дня, 20 листопада.
news-image

 Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 20 листопада.

Заява Зеркаль про звільнення

Заступниця міністра МЗС Олена Зеркаль, ймовірно, з наступного тижня піде у відставку. Про це дипломатка заявила в ефірі "24 каналу".

На питання ведучого, чому Олена Зеркаль не хочете залишитися в МЗС як частина системи, яка може робити опір щодо Росії, дипломатка відповіла:

Я не можу робити супротив, будучи дипломатом всередині Міністерства закордонних справ, яке виконує рішення президента".

Прослушка Труби

У мережі оприлюднили записи з розмовами голови Державного бюро розслідувань Романа Труби в своєму кабінеті. Вони свідчать, що усі резонансні справи в Україні контролюються Офісом Президента.

 Записи з офісу голови ДБР оприлюднили в телеграм-каналі "Трубу прорвало". 

Ми – команда людей, які отримали від надійного джерела сотні годинних цікавих записів вищого керівництва України. Кілька тижнів ми працювали над ними і починаємо ділитися з вами. Ми хочемо жити в правовій державі. Ми серйозно вважаємо, що з цієї історії президент і громадяни повинні зробити відповідні висновки, – вказують автори каналу.

Журналіст Юрій Бутусов переконує, що прослушка була реальною і записи справжні.

На думку Бутусова, наступна влада зможе призначити експертизу усіх цих записів і притягнути до кримінальної відповідальності фігурантів розмов.

Окрім того, записи свідчать, що резонансні справи проти чиновників в Україні мають політичне підґрунтя і просуваються по команді Офісу Президента.

Обіцянки Зеленського

У авторській програмі "Інший кут" Іван Проценко, головний редактор інтернет-порталу «Є!», проаналізував період президентства Володимира Зеленського та нагадав нам, що обіцяв, тоді ще кандидат в президенти, шоумен, і що лишилося невиконаним.

Проєкт бюджету скорочено на 20 мільярдів гривень, а Україну покидають великі інвестори. Кумовство також нікуди не зникло, усі хто були знайомі із зе-командою, присіли в теплі крісла. Учителям обіцяли 4 тисячі доларів зарплатню, а в результаті у 2020 році не буде взагалі ніякого підняття. передвиборчій програмі наголошувалося, що нова влада змусить Росію відшкодувати збитки від вторгнення та прагнутиме завершити війну. Але питання відшкодування збитків взагалі не піднімається", - констатує журналіст.

 

 Також сьогодні ми повідомляли, що 20 листопада 2019 року Фондом соціального страхування України вимушено призупинено перерахування коштів для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам.