Україна
20 листопада 2019
Видатні українці: хто така Ольга Куриленко
Українська та французька акторка і модель, "дівчина Джеймса Бонда" в "Кванті милосердя" зберігає повагу до своєї батьківщини.
news-image

14 листопада 1979 року, в Бердянську народилася Ольга Куриленко, українська та французька акторка і модель, "дівчина Джеймса Бонда" в "Кванті милосердя", пише «Є!» з посиланням на сторінку Фейсбук групи Diaspora.ua.

На початку її життя було не надто радісним: без батька, у комуналці та у бідності, яка змушувала її матір тяжко працювати. Однак в 13 років під час відвідин Москви Ользі запропонували кар'єру моделі, і вона вхопилася за цей шанс та почала навчання, наполегливо вивчаючи мистецтво, мови, гру на фортепіано та танці.

Вже в 16 років вона почала підкорення Парижа де за 6 місяців вивчила французьку мову та отримала роботу в модельній агенції Madison.

У 18-річному віці вона з'явилась на обкладинці журналу Glamour. Одразу після цього її фото прикрасили обкладинки журналів Elle, Madame Figaro, Marie Claire, Vogue, незабаром вона стала «обличчям» компаній Lejaby, Bebe clothing, Clarins and Helena Rubinstein.

Маючи такий бекграунд, в 2005 році красуня розпочала свою кінокар'єру.

Одними з перших її акторських робіт були ролі в стрічкх «Париж, я люблю тебе» (2006) та «Змія» (2006). Згодом вона потім зіграла дівчину Тімоті Оліфанта у фільмі «Хітмен» (2007) та дівчину Джеймса Бонда, у фільмі «Квант милосердя» (2008) - продовженні «Казино Рояль» (2006).

Прикметно, що вона стала першою українкою, яка перемогла на кастингу таких акторок як Кемерон Діаз, Сієна Міллер та інших. В 2013 році Ольга Куриленко та Том Круз як головні актори вже позували на червоних доріжках, представляючи новий франко-українськмй фільм «Земля забуття» про вплив на долі людей аварії на ЧАЕС.

Попри спілкування російською та різні провокаційні публікації жовтої преси, Ольга Куриленко, на відміну від деяких інших голлівудських зірок, народжених в Україні, зберігає повагу до своєї батьківщини. Зокрема, відповідаючи на чергову хвилю брехні, вона недвозначно заявила в своєму твіттері:

"Я люблю свою країну і завжди пишалася тим, що я – українка".

Також ми повідомляли, що Києвом почав курсувати трамвай із зображення відомого українського футбольного тренера Валерія Лобановського.

Читайте також:Українська дівчина Бонда вперше стала мамою