Політика
20 листопада 2019
Насірову за 10 хвилин оголосили обвинувальний акт, який читали раніше майже два роки
Зміни до Кримінального процесуального кодексу України дали змогу не зачитувати повний текст документа, який складається із 700 сторінок.
news-image

Зміни до Кримінального процесуального кодексу України дали змогу прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрієві Петрову не читати весь текст обвинувачення для ексголови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, який складається із 700 сторінок, повідомив Центр протидії корупції.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/politics/-nasirovu-za-10-hvilin-ogolosili-obvinuvalnij-akt-jakij-chitali-ranishe-majzhe-dva-roki-1438633.html

Зміни до Кримінального процесуального кодексу України дали змогу прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрієві Петрову не читати весь текст обвинувачення для ексголови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, який складається із 700 сторінок, повідомив Центр протидії корупції, пише «Є!» з посиланням на gordonua.

19 листопада на засіданні Вищого антикорупційного суду прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Петров зачитав обвинувальний акт для ексголови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, якому інкримінують зловживання владою і службовим становищем, що спричинило збитки на суму майже 2 млрд грн.

На оголошення обвинувального акта знадобилося 10 хвилин, тоді як у Шевченківському районному суді його зачитували понад півтора року, повідомив у Twitter Центр протидії корупції.

Зміни до Кримінального процесуального кодексу України дали змогу не зачитувати повний текст документа, який складається із 700 сторінок, зазначили в центрі.

Насіров і його колишній підлеглий Володимир Новіков заявили, що не розуміють суті обвинувачень, ексголова ДФС назвав "незаконним кримінальним переслідуванням" справу проти нього, повідомляє ЦПК.

Національне антикорупційне бюро України підозрює Насірова у зловживанні владою і службовим становищем, що спричинило збитки на суму майже 2 млрд грн. За даними слідства, на посаді керівника ДФС він ухвалював рішення в інтересах колишнього народного депутата Олександра Онищенка, щодо якого розслідують провадження за підозрою в махінаціях із газом.

Для ДФС надання незаконних розстрочок стало такою ж буденністю, як і для когось чашка кави", – повідомив прокурор у залі суду, розповідаючи про діяльність фіскалів за часів Насірова.
Наступне засідання призначено на 10.00 3 грудня, повідомила пресслужба САП у Facebook.

 Увечері 2 березня 2017 року Насірова затримали в лікарні "Феофанія" в Києві. 7 березня Солом'янський районний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 100 млн грн. 16 березня Насіров вийшов на волю після того, як його дружина внесла за нього необхідну заставу.

У вересні 2018 року суд дозволив Насірову зняти електронний браслет, у січні 2019-го – виїжджати за межі Київської області, а в березні – зменшив розмір застави до 36 млн грн.

Справу Насірова передали у ВАКС після запуску роботи суду. Антикорупційний суд почав розглядати її 8 листопада.