Україна
20 листопада 2019
Україна посилює безпеку державного кордону
Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону".
news-image

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону", пише «Є!» з посиланням на day.kyiv.ua.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Цей закон вносить зміни до Земельного кодексу України, Водного кодексу України, закону "Про державний кордон України", згідно з якими органам Держприкордонслужби надаються в постійне користування земельні ділянки завширшки 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону для будівництва та утримання інженерно-технічних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій та інших об’єктів прикордонної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Також документ звільняє органи прикордонного відомства від відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва у зв’язку з облаштуванням державного кордону. Зазначається, що закон дасть змогу створити належні умови для інженерно-технічного облаштування держкордону України з суміжними державами, насамперед з Російською Федерацією, з метою забезпечення виконання Держприкордонслужбою завдань з охорони та захисту державного кордону.

Закон набуває чинності з 1 січня 2020 року.

 

Читайте також:Росія з власної території атакувала українських військових: деталі