Війна
15 листопада 2019
Ми із Зеленським маємо повний контакт, – Путін
Президент Росії-агресора Володимир Путін переконує, що має повноцінний контакт з українським лідером Володимиром Зеленським.
news-image

Президент Росії-агресора Володимир Путін переконує, що має повноцінний контакт з українським лідером Володимиром Зеленським, пише «Є!» з посиланням на 24tv.

Їхня перша зустріч пройде у рамках нормандського саміту, до цього – жодні перемовини неможливі. Путін пояснив, що просто не зацікавлений у непідготовленій зустрічі з Зеленським. Його заяву у телеграмі опублікувала російська пропагандистка Ольга Скабєєва.

Зараз про зустріч із Зеленським до нормандського формату мова не йде, оскільки ми домовилися про те, що будемо зустрічатися саме в нормандські форматі. Тому якщо вже будемо там зустрічатися, то чого метушитися і бігати на непідготовлені зустрічі. Я думаю, в цьому ніхто не зацікавлений: ні я, ні президент Зеленський, – сказав він.

Путін додав, що контактує з українським президентом і згадав про їхні телефонні розмови.

Так-то ми з ним в контакті. Ми ж розмовляємо по телефону. Повний контакт насправді, є. Але нам треба підійти до якихось рішень. В принципі нормандський формат і зустріч в нормандські форматі можливі. Інших механізмів немає крім нормандського формату немає", – сказав він.

Глава Кремля також зауважив, що члени нормандського саміту мають вийти з перемовин з якимось результатом. Україна на зустрічі у нормандському форматі підніматиме такі питання:

Розведення військ у Станиці Луганській.

Обмін полоненими.

Підтвердження тексту формули Штайнмаєра.

Відведення військ у Золотому та Петрівському.

Питання Криму.

Нагадаємо, раніше колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв намагається домовитись про зустріч віч-на-віч між президентом Росії Володимиром Путіним та його українським колегою Володимиром Зеленським.

 

Читайте також:Усі умови для проведення «нормандської зустрічі» виконані — Пристайко