Суспільство
14 листопада 2019
Росіяни тренувалися наносити авіаудари по Одесі
Росія за 5 років наростила військове угрупування в анексованому Криму
news-image

Російські стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 в рамках військових навчань, проведених 10 липня 2019 року, відпрацьовували авіаудар по Одесі. Про це заявив командувач ВМС України Ігор Воронченко, передає "Думська", пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

За словами адмірала, російські бомбардувальники здійснили умовний пуск в 60 км від Одеси, а потім повернули в бік протоки Босфор.

Воронченко також додав, що Росія наростила свою присутність в Чорному морі і анексованому Криму.

Так, на захопленому півострові з 2014 року кількість кораблів Чорноморського флоту РФ зросла з 34 до 49, з них 7 підводних човнів. Всі фрегати, корвети і субмарини оснащені ракетами морського базування "Калібр", сумарний залп яких становить 72 одиниці. А згідно російській програмі виробництва озброєння, в 2020 році ракет у Криму буде вже 170 штук, сказав командувач ВМС.

Воронченко відзначив, що наразі Росія контролює всю акваторію Чорного моря з допомогою протикорабельних систем. А комплекси С-400, що знаходяться в Криму, відстежують повітряні цілі на відстані до 600 км з дальністю ураження 240 км.

Більш того, за словами адмірала, зараз Росія будує морську стаціонарну систему виявлення, яка складається з автоматичних підводних станцій. Також регулярно випробовуються новітні зразки озброєння, а 28-30 батальйонних тактичних груп перебувають у постійній готовності до вторгнення в Україну.

Читайте також:Опублікували нові докази причетності Росії до катастрофи МН17