Економіка та бізнес
14 листопада 2019
Податки в Україні можна буде платити зі смартфона: деталі
Електронний кабінет повинен стати головним каналом спілкування між платниками податків та податковою.
news-image

Державна податкова служба України (ДПС) почала роботу над зміною інтерфейсу електронного кабінету платника податків і створенням мобільного додатка, який дозволить платникам звітувати і сплачувати всі податки з допомогою смартфона.

Про це пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Як повідомили в прес-службі Податкової служби з посиланням на голову відомства Сергія Верланова, електронний кабінет повинен стати головним каналом спілкування між платниками податків та податковою.

Податкова в смартфоні» найкраще дозволить реалізувати принцип безконтактного спілкування податківців з платниками. А це, в свою чергу, не тільки заощадить час платникам, але й сприятиме зменшенню корупційних проявів безпосередньо в службі», - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, Податкова служба приділяє велику увагу розвитку нових сервісів і, зокрема, вдосконаленню роботи вищезгаданого електронного кабінету, яким користуються 5 млн платників податків щомісяця. 

Це і компанії, і приватні підприємці, громадяни. Така широка аудиторія користувачів змушує нас постійно тримати руку на пульсі, вивчати потреби наших клієнтів, їх попит на послуги і вдосконалюватися відповідно до цих вимог», - цитує прес-служба Верланова.

Голова податкової підкреслив, що спрощення ведення бізнесу за рахунок розвитку електронних сервісів є пріоритетом у роботі відомства, і в планах податківців зробити процес отримання податкових послуг, звітності та сплати податків максимально простим. 

 

Такрож раніше стало відомо, що податкові новації в Україні дадуть притік робочої сили сусіднім країнам.