Інфографіка
14 листопада 2019
Стан громадянського суспільства в різних країнах світу (інфографіка)
Де воно відкрите, а де знаходиться під тиском - в нашій інфографіці.
news-image

Команда «Є!» провела дослідження про стан громадянського суспільства в різних країнах. Де воно відкрите, а де знаходиться під тиском - в нашій  інфографіці.    

 Основним показником дієвості громадянського суспільства є гарантоване ним забезпечення прав і свобод людини, які визнані як загальнолюдська цінність.

    Жителі країн з відкритим громадянським суспільством можуть вільно створювати об'єднання, проводити демонстрації, отримувати і поширювати інформацію. В громадянському суспільстві, що знаходиться під тиском, активісти, які критикують владу, можуть переслідуватись. Вони також ризикують потрапити до в'язниці або бути вбитими. Будь-яка критика правлячого режиму жорстко карається.

    Тільки 2 відсотки світового населення, або 148 млн чоловік, живуть в країнах з відкритим громадянським суспільством.   Практично всі країни з відкритим громадянським суспільством перебувають в Європі.  Серед них - Німеччина, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Естонія і Латвія.  

Понад 7 млн чоловік - там, де права і свободи обмежені. Громадянське суспільство знаходиться під тиском  в таких країнах як: Туреччина, Білорусь і Росія.

  Громадянське суспільство в Україні значно відстає у своєму розвитку від громадянського суспільства європейських країн в цілому та постсоціалістичних країн Центральної та Східної Європи зокрема. 

 Україна має ряд міжнародних зобов'язань щодо забезпечення права на свободу обєднання, свободу мирних зібрань та доступу до інформації й інші як основи розвитку громадянського суспільства.

Також ми повідомляли, що олігарх Ігор Коломойський вважає, що Україні варто відвернутися від Заходу і налагодити відносини з Росією.

 

Читайте також:Законопроект про особливий статус Донбасу почнуть писати після нормандського саміту — Арахамія