Світ
13 листопада 2019
В Єврокомісії запевнили, що санкції проти РФ збережуть до повного виконання мінських угод
Підтримка реформ в Україні та суверенітету й територіальної цілісності держави й надалі залишатиметься серед основних пріоритетів керівництва європейських інституцій.
news-image

Спеціальний радником президента Єврокомісії з питань України Ельмар Брок запевнив, що Євросоюз збереже санкції проти Росії до повного виконання мінських домовленостей, пише «Є!» з посиланням на blackseanews.

Про це він заявив під час зустрічі з заступником керівника Офісу президента України Ігорем Жовквою, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ОП.

Відзначається, що Брок запевнив, що підтримка реформ в Україні та суверенітету й територіальної цілісності держави й надалі залишатиметься серед основних пріоритетів керівництва європейських інституцій.

Він підкреслив, що Європейський союз зберігатиме санкції до повного виконання Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

Окрему увагу співрозмовники приділили темі енергетичної безпеки у Європі. Жовква наголосив, що Україна залишається надійним партнером у транзиті енергоносіїв. Він закликав усі держави, які є членами Євросоюзу, зберігати єдність у питанні дотримання енергетичного законодавства ЄС.

Раніше повідомлялося, що ЄС найімовірніше продовжить санкції проти Росії, проте готовий до можливих поступок Кремлю.

 

Читайте також:Євросоюз на рік продовжив санкції за отруєння в Солсбері