Економіка та бізнес
12 листопада 2019
Ахметов закриває мережу супермаркетів через борги
Українська мережа супермаркетів «Брусничка», яка належить групі СКМ Ріната Ахметова, закривається через борги та втрату магазинів на тимчасово окупованих територіях.
news-image

Українська мережа супермаркетів «Брусничка», яка належить групі СКМ Ріната Ахметова, закривається через борги та втрату магазинів на тимчасово окупованих територіях, пише «Є!» з посиланням на ua.news.

Про це розповів гендиректор компанії «Український Рітейл» (входить до СКМ) Євген Хворостянко, в інтерв’ю НВ.

З моменту початку воєнного конфлікту на Донбасі «Український рітейл» позбувся 53 магазинів, що залишилися на непідконтрольній території. Це були найбільші магазини в мережі Брусничка, вони приносили 80% всього прибутку», — пояснив він.

Спершу «Брусничка» намагалась розвиватись у Дніпрі, але на заваді стала велика конкуренція. Згідно ухвали суду у рамках процедури банкрутства, борги «Українського рітейлу» сягнули 1,098 млрд грн, із них банкам – 186 млн грн., працівникам – 6,5 млн грн., а решта – заборгованість перед постачальниками.

Раніше український мільярдер Ринат Ахметов зайняв 298 місце в рейтингу мільярдерів Bloomberg. Крім нього, в списку топ-500 найбагатших людей світу більше немає жодного представника України.

Нагадаємо, раніше Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ «Корум Україна», яке входить до групи СКМ Ріната Ахметова, на 53 мільйони гривень. Підставою для стягнення санкцій стало порушення законодавства про захист економічної конкуренції.