Події
12 листопада 2019
В Києві масштабні протести проти земельної реформи. Наживо
Під стінами Верховної Ради відбувається мітинг проти продажу землі.
news-image

Сьогодні, 12 листопада, аграрії та селяни знову вийшли на акцію протесту під стіни парламенту проти продажу української землі, пише «Є!».

На вул. Інститутську приїхали люди на сільгосптехніці, на якій вони працюють на землях, що орендують. Трактори стоять вздовж усієї вулиці. Також тут багато прапорів різних організацій.

Кореспондент «Є!» проводить пряму трансляцію з місця події.

Він також передає, що на площі перед Верховною Радою окрім протестувальників проти продажу землі, також зібрались ті, хто виступає за відкриття ринку землі, але їх набагато менше, ніж тих, хто виступає проти.

 

Вздовж вулиці Грушевського стоїть колона тракторів з плакатами та банерами проти продажу землі.

Частина площі, де зібрались за відкриття ринку землі перед Верховною Радою, очіплена Нац Гвардією та поліцією. Ця частина площі перед сценою майже порожня.

Рада призначила на 4 грудня парламентські слухання з приводу земельної  реформи.

 Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до жовтня розробити законопроект про ринок земель, а Верховній Раді - ухвалити його і скасувати мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до грудня поточного року. У Верховній Раді зареєстрували низку законопроектів про відкриття ринку землі. Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендував парламенту підтримати за основу законопроект № 2178-10, проте це рішення критикують представники опозиції - кажуть, що час засідання комітету змінили і дуже швидко, без дискусії, ухвалили рішення.  

Вчора на головних автомагістралях України відбувались акції протесту проти земельної реформи. На знак незгоди із цинічними діями влади у питанні земельної реформи аграрії вийшли зі своєю технікою до головних автомагістралей країни у 17 точках. До акції протесту приєднались сільгоспвиробники у 13 областях — Вінницькій, Черкаській, Чернігівській, Тернопільській, Кіровоградській, Миколаївській, Хмельницькій, Житомирській, Одеській, Полтавській, Волинській, Рівненській, Львівській.

 

Читайте також:Найголовніше за день: кияни протестують через забруднене повітря, Україна виплатить Штепі 3600 євро компенсації, перепоховання диктатора Франко