Економіка та бізнес
11 листопада 2019
Для малого і середнього бізнесу України створять портал з інформацією про дешеві кредити
Національний банк України планує створити єдиний портал з інформацією про дешеві кредити для малого і середнього бізнесу.
news-image

Національний банк України планує створити єдиний портал з інформацією про дешеві кредити для малого і середнього бізнесу, пише «Є!» з посиланням на seeds.org.

Про це заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час брифінгу.

У нас в планах є зробити єдиний портал, на якому будуть зібрані, по-перше, всі, які діють і чинні на момент програми кредитування малого і середнього бізнесу умови, Це дасть змогу підприємцям більш активно долучатись до кредитування, а банкам – більш активно кредитувати”, – зазначила Рожкова.

За її словами, над цією задачею НБУ працює разом із Міністерством розвитку економіки.

При цьому вона додала, що ініціатива виникла у зв’язку із тим, що в різних банках і міжнародних фінансових інституціях є дуже багато програм з кредитування для малого і середнього бізнесу, але сам бізнес мало знає про ці програми.

Ранішу уряд обіцяв, що працюватиме над тим, щоб наступного року забезпечити підприємцям кредити під 10-12% річних у гривні.

Також раніше повідомлялось, що державні Ощадбанк, ПриватБанк та Укргазбанк відновили видачу пільгових кредитів на утеплення будинків та запровадження енергоефективних заходів.

Читайте також:А-ля мафія: експерти скептично оцінили новий кредит на будівництво доріг