Політика
11 листопада 2019
Бюджет-2020 повністю обділяє соціальну сферу, - Анна Скороход
Анна Скороход, народний депутат України від фракції "Слуга Народу" розповіла, що попри суперечки та дискусії між членами партії, ніякого розпаду не відбудеться.
news-image

Кореспондент «Є!» поспілкувався з народним депутатом від фракції "Слуга народу" Анною Скороход на тему формування бюджету 2020, чутки щодо розпаду "Слуги народу" та законодавчу роботу політика.

Кор.: Які моменти у бюджеті 2020 вас задовільняють, а якими ви невдоволені?

Анна Скороход: Я взагалі не можу сказати, що мене щось задовільняє, адже я не розумію концепцію бюджету, не розумію, в чому буде інвестиційна складова, які об'єкти будуть виставлені на приватизацію. У нас немає переліку цих об'єктів, за якою ціною, на яких умовах відбудеться приватизація. Також відкрите питання щодо грального бізнесу. Чому вирішили, що від нього надійде 3 мільярди, і куди ці гроші будуть розподілені.

Також ми бачимо, що бюджет повністю обділяє соціальну сферу. Мені це незрозуміло.

Також забрали акцизний збір у місцевого самоврядування. Хоча ми подавали законопроєкт щодо цього, щоб на 2020 рік залишити його в розпорядженні місцевих бюджетів. Адже зараз у перехідний час, коли формуються територіальні громади, потрібно щоб місцеві органи влади мали джерела доходів. Запитань більше ніж відповідей.

У нас сьогодні зібрання фракції, побачимо, що нам скажуть, як пояснять і на які поступки підуть.

Кор.: Деякі політологи та експерти прогнозують розпад партії "Слуга народу". Чи ви це відчуваєте, і що можете про це сказати?

Анна Скороход: Ні, цього немає, у нас є багато суперечок, дискусій, існують певні конфлікти, але це цілком нармально, адже нас дуже багато. Але розколу у нас немає.

Кор.: Чи був на вас певний тиск після історії з поправками, чи перед вами, навпаки, вибачилися?

Анна Скороход: Переді мною не вибачалися. Пан Герус не хоче підписувати редакцію закону, яку опрацював юридичний департамент Верховної Ради. Сьогодні погоджувальна рада, я не знаю, що там буде вирішено.  

Кор.: Над якими законопроєктами ви зараз працюєте? В чому їх суть?

Анна Скороход: Я зараз працюю над законопроєктом про внесення змін в ринок електроенергії, для того щоб переформатувати ринок і  зробити його більш конкурентоздатним.

Кор.: Яким чином ви бачите повернення Донбасу і Криму в Україну? 

Анна Скороход: Звичайно, це повинен вирішувати президент, це його повноваження, він у нас верховний головнокомандувач. Але я впевнена, що він усе робить правильно, адже нам потрібні переговори, нормандський формат. Виходячи з цього ми будемо розуміти свої можливості.

Раніше стало відомо, що у проєкт бюджету не заклали ні обіцяного підвищення зарплат вчителям, ні підняття прожиткового мінімуму до "фактичного рівня"