Політика
11 листопада 2019
Плачкова: Замість підвищення пенсій і зниження тарифів нам пропонують тотальний розпродаж країни
Взяти все і продати» - саме так можна розуміти завдання президента урядовцям, що пролунали на днях під виглядом необхідності поліпшення позицій України в рейтингу Doing Business.
news-image

Про це народний депутат від "ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ" Тетяна Плачкова написала на своїй сторінці в Фейсбук, пише «Є!» з посиланням на сайт партії.

Взяти все і продати» - саме так можна розуміти завдання президента урядовцям, що пролунали на днях під виглядом необхідності поліпшення позицій України в рейтингу Doing Business. За президентським дорученням Мінекономіки має до кінця 2019 року здійснити продаж на електронних аукціонах понад 40 єдиних майнових комплексів об'єктів малої приватизації та пакетів акцій, а також визначити ТОП-5 пріоритетів для підготовки до великої приватизації», - зазначила опозиційний політик.

Разом з цим готується відкриття ринку землі.

За завданням президента Мінекономіки до 31 грудня має підготуватися до його запровадження, а монобільшість всупереч здоровому глузду і численним протестам аграріїв планує «протягнути» відповідний законопроект вже на наступному пленарному тижні», - написала Тетяна Плачкова.
Замість реформ, обіцяного підвищення зарплат, пенсій і стипендій, зниження тарифів і боротьби з бідністю нам пропонують тотальний розпродаж країни. Без запобіжників проти рейдерства, яке процвітає, без врахування національних інтересів і вимог національної безпеки. Без чітких правил і механізмів», - обурилася парламентарій.

Вона нагадала, що згідно з Конституцією земля - ​​це власність українського народу. 

Чи потрібен в Україні ринок сільгоспземель слід запитати у людей шляхом референдуму! Тим більше що народовладдя через проведення всеукраїнських референдумів було одним з ключових обіцянок президента», - акцентувала народний депутат.
Згідно з чинним законодавством, кожен український громадянин має право на свій земельний пай. А знаєте, скільки людей скористалися цим правом? 15% населення. Землю скуплять банки, агробаронів і дочірні компанії іноземних корпорацій. Тому запровадження ринку землі має передувати розпаювання і забезпечення можливості для кожного отримати земельний пай», - підкреслила Тетяна Плачкова.
Земельна реформа буде ефективною, коли земля буде належати українським громадянам, громадам і державі. Для цього має бути завершено розмежування земель державної та комунальної власності і врегульовано питання її професійної оцінки та вартості. А ще - законодавчо встановлені жорсткі запобіжники проти рейдерства, щоб захистити інтереси реального власника - українського селянина, фермера і інтереси нашої країни. Вихід на відкритий ринок без урахування всіх цих позицій буде означати тільки одне - земельна реформа стане масштабною земельною аферою», - резюмувала опозиційний політик.

Раніше стало відомо, що у проєкт бюджету не заклали ні обіцяного підвищення зарплат вчителям, ні підняття прожиткового мінімуму до "фактичного рівня"

Читайте також:Рабінович: Країною керують старі корупціонери і недотепи, а не «нові обличчя» (відео)