Шоу-біз та культура
10 листопада 2019
Найкращі фільми про адвокатів для перегляду на вихідних
Підбірка фільмів про адвокатів
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас збірку фільмів про адвокатів. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Суддя»

Після смерті матері Хенк Палмер прижає в рідне місто на похорони. Оскільки через егоїзм і честолюбність він не підтримував зв’язків із батьком і братом, віддавши усі сили кар’єрі, дома його зустрічають прохолодно. В ході сутички з братом через авто, вони помічають, що машина батька побувала в ДТП і на ній сліди крові. Невдовзі їх батька, суддю Глена Палмера затримують за підозрою у вбивстві. Сини роблять усе, щоб довести непричетність батька до злочину, проте правда далеко не така, якою б вони хотіли її бачити.

2. «Лінкольн для адвоката»

Успішний адвокат Міккі Холлер (Меттью Макконахі) принципово дотримується правосуддя і не допускає засудження невинного. Коли його наймає ріелтор Луїса Руле, обвинувачений в жорстокому побитті повії, життя адвоката стає з ніг на голову. Виявляється, що раніше Руле скоїв вбивство повії, за яке відбуває довічне ув'язнення інший його клієнт Хесус Мартінес. З легкої руки Руле, сам Холлер потрапляє під варту, проте це не зупиняє Міккі, який домігся виправдання Хесуса Мартінеса і обвинувачення у вбивстві Руле, за яким тому загрожує смертна кара.

3. «Перелом»

Мільйонер Тед Кроуфорд дізнається, що його дружина зраджувала йому з поліцейським. В приступі ревнощів, він стріляє їй в лице, після чого робить кілька разів вистрілив в повітря і дозволяє поліції себе затримати. Ряд юридичних нестиковок і власна хитрість, начебто, дозволяють Теду уникнути в'язниці, проте на шляху до остаточної свободи встає молодий помічник окружного прокурора Уіллі Бічем.

4. «Брехун, брехун»

Один з шедеврів неперевершеного Джима Керрі. Флетчер Рід працює адвокатом, я для перемоги у суді не соромиться крутити фактами задля перемоги у суді. Цю манеру спілкування він переносить і на родинні стосунки, рідко буваючи чесним навіть з дружиною і сином. Останній на свій день народження загадує бажання, щоб тато перестав брехати і воно здійснюється! Відтепер Флетчер може говорити лише правду і нічого окрім правди. При чому, усім без розбору - судді, клієнтам і начальнику!

5. «Адвокат диявола»

Молодий та перспективний адвокат, Кевін Ломакс, відомий тим, що може добитися виправдання будь-якого негідника. Його помічає Джон Мілтон, голова великої юридичної контори. Здавалося б, Кевін дістався вершини світу – він переїжджає в нові апартаменти в центрі Нью-Йорка, кар’єра злітає до невиданих висот. Та не все так прекрасно. Кожен його крок супроводжують містичні події, молода дружина сходить з розуму і накладає на себе руки, а його набожна мати при погляді на Джона Мілтона заявляє, що той – сам Сатана. Коли Кевін приходить до Джона за відповідями, виявляється, що він сам - син Люцифера і має стати батьком Антихриста.

6. «Народ проти Ларрі Флінта»

Біографічна драма про засновника популярного журналу «Hustler», міліонера Ларі Флінта. Життєвий шлях від власника стриптиз-клубу до відомого редактора не був легким, проте основні випробування принесла саме слава. Через особливості змісту журналу на Флінта посипались численні позови, кожна справа мала гучний резонанс, проте в кінці кінців, Перша поправка Конституції США дала змогу виграти найскладнішу справу.

7. «Свята Джуді»

 Розлучена мати-одиначка і адвокат з десятирічним стажем Джуді Вуд переїжджає разом з сином в Лос-Анджелес, де влаштовується на роботу в міграційну службу. Одним з перших справ Джуді на новому місці стає справа про молоду вчительку з Афганістану на ім'я Асефі. Дівчина бігла до Америки, рятуючись від розправи талібів, тому повернення назад для неї рівносильно смерті. На батьківщині Асефом жорстоко переслідували після того, як вона відкрила школу для дівчаток, навчаючи їх вільнодумства і самостійності. Джуді через суд намагається захистити Асефом від висилки із США, навіть якщо для цього їй доведеться змінити саму систему правосуддя.

8. «Розумний сумнів»

Життя Мітча Брокдена, який займає посаду окружного прокурора штату Нью-Йорк, більше нагадує казку. Головний герой заробляє достатньо, щоб зовсім не піклуватися про завтрашній день, жити в багатому кварталі мегаполісу і на даний момент уславитися дійсно впливовою фігурою в місті. І ось якось його щасливі будні перетворилися на справжній кошмар, коли, повертаючись додому після чергового довгого судового слухання і, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, чоловік випадково збив пішохода, безтурботно який переходив через дорогу. Не тямлячи себе від жаху, Мітч кинувся до потерпілого і, прекрасно розуміючи, що навряд чи зможе того допомогти, викликав карету швидкої допомоги і тут же зник з місця події. За свою тривалу, блискучу кар'єру хлопець примудрився не програти жодної справи, завжди переконуючи суд присяжних в невинності своїх підопічних. І ось вперше в житті містер Брокден сам переступив межу закону, через що, зрозуміло, дуже переживає за власне світле майбутнє. Сильний страх втратити престижного поста або і зовсім сісти в тюрму змушує служителя феміди брехати, що може привести до вельми непередбачуваних наслідків

9. «Цивільний позов»

Ян Шліхтманн, головний герой, знає все про юридичних справах. Багаторічний досвід роботи приніс свої плоди, і зараз Шліхтманн знаходиться на піку кар'єри. Він - один з найбільш високооплачуваних адвокатів. Здавалося б, що може затьмарити його успіх? Але така обставина знайшлося. Одна велика компанія викидає відходи виробництва в некоректному режимі. І, можливо, саме ця обставина вже призвело до загибелі дітей місцевих городян. Чи так це насправді чи лише жахливе збіг? Шліхтманн береться за цю справу, навіть не підозрюючи, що ставить під загрозу все своє нинішнє моральне і матеріальне становище ...

10. «Третє вбивство»

Це неймовірна історія протистояння двох професіоналів своєї справи - успішного адвоката Майлза Мессі і досвідченою аферистки Мерилін Рексрот. Майлз спеціалізується на шлюборозлучних процесах, на цьому терені він з'їв собаку. Адвокат моментально обчислює нечистих на руку мисливців за легкою здобиччю, але частіше все-таки мисливиць. Одного разу він стикається з непростою справою: фатальна красуня подала на розлучення з багатим муженьком, все як завжди, але Майлз не довіряє дівчині. Нею виявляється Меріл Рескот, відома у вузьких колах шлюбна аферистка. Адвокат кельми присікає всі спроби підступної хижачки. Мерилін залишається не при справах, але програна тільки одна битва. Хто візьме гору в війні, потрібно ще подивитися. Шахрайка знаходить нову жертву - нафтового магната Говарда Дойла, з яким вона так просто не розлучиться.

Читайте також: Найкращі фільми про зомбі для перегляду на вихідних