Суспільство
8 листопада 2019
Уряд поставив мету, щоб через 5 років принаймні 45% випускників шкіл вибирали професійну освіту
Кабмін планує направити 45% випускників шкіл в ПТУ
news-image

Про це повідомила міністр освіти і науки Ганна Новосад, представляючи план змін, які плануються впровадити в сферах освіти і науки протягом наступних 5 років, пише «Є!»  з посиланням на Censor.net.           

За словами міністра, на сьогодні не вистачає кваліфікованих працівників, тому потрібно "повернути фокус на професійні установи і модернізувати мережу установ профосвіти, яка є зараз".

З цією метою міністерство в 2019-2020 роках планує винести на розгляд Верховної Ради законопроект "Про професійну освіту", разом з роботодавцями запропонувати 40 нових професійних стандартів, забезпечити створення сучасних майстерень в закладах профтехосвіти і надати більше автономії таким закладам.

У планах Міносвіти на 2021-2023 роки: створення 7 центрів професійної досконалості в 7 регіонах України, збільшення в 2 рази числа учнів, що навчаються на дуальних програмах, де 70% навчання відбувається на виробництві, а також забезпечити повне перенавчання всіх менеджерів закладів і педагогів в пілотних регіонах.

Ми дуже хочемо, щоб професійну освіту стала не просто місцем, де хтось вчиться після 9 класу три роки. Це повинно бути ланка освіти, куди може прийти кожен дорослий, який хоче перекваліфікуватися і отримати швидко нову спеціальність і вийти на ринок праці. Тому плануємо через законодавство, через впровадження нових програм робити професійну освіту частиною освіти дорослих", - підкреслила Ганна

Читайте також:МОН проти впровадження 40-годинного робочого тижня для вчителів