Україна
8 листопада 2019
Найголовніше за день: ворог зірвав розведення сил у Петрівському, «штурм» Офісу Президента, радіодиктант єдності.
Читайте про найголовніші події дня, 8 листопада.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 8 листопада.

Ворог зірвав розведення сил у Петрівському

8 листопада о 12.00 годині українська сторона готова була розпочати практичний процес розведення сил та засобів на ділянці №3, що в районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області.

Ворог зірвав розведення сил та засобів у районі Богданівки та Петрівського. З посиланням на сторінку Фейсбук Операції об'єднаних сил:

Вчора українська сторона, через МЗС, поінформувала ОБСЄ щодо готовності до розведення. Сьогодні, 8 листопада, о 12.00 годині, українська сторона готова була розпочати практичний процес розведення сил та засобів на ділянці №3, що в районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області, - йдеться у повідомленні.

 Варто зазначити, що дата була визначена, враховуючи останнє порушення режиму припинення вогню.

"Штурм" Офісу Президента

Учасники акції "Справам Майдану труба?" відправили письмове звернення до президента України Володимира Зеленського, у якому йдеться про "реальну загрозу зупинення слідства і втрати результатів розслідування у справах Майдану через позбавлення прокуратури функцій слідства".

Зазначимо, що Роман Труба, директор Державного бюро розслідувань, на яке відтепер покладені обов’язки розслідувати злочини високопосадовців, суддів і працівників правоохоронних органів, заявив, що у зв’язку із переходом справ від ГПУ до ДБР, розслідування справ Майдану буде призупинене.

Радіодиктант єдності

Сьогодні, 8 листопада, Українське радіо провело щорічну акцію "Всеукраїнський радіодиктант національної єдності".

Акція проходила в Національній бібліотеці ім.В.Вернадського, де у читальній залі диктант писали запрошені гості — політики, селебріті, журналісти.

Автори безпомилкових диктантів отримають заохочувальні призи. Додатково буде оголошено конкурс на найкращі твори про написання диктанту (для тих, хто віддає перевагу традиційному листуванню). Твір треба надіслати поштою протягом 2-х днів —до 11 листопада (штемпель 8, 9, 10 листопада) на адресу: 01001, Київ, Хрещатик, 26 (помітка "на конкурс").

10 найкращих робіт будуть нагороджені заохочувальними призами. Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови.

 

 

Читайте також:Розведення сил у Петрівському: бойовики і ОС називають різні дати