Резонанс
5 листопада 2019
Українські військові на фронті живуть у “спартанських” умовах
“Ні помитись, ні нужду справити”: волонтерка розповіла про “спартанські” умови українських захисників
news-image

Українські військові з 93-ї ОМБр Холодний Яр не перший рік перебувають на місці дислокації в селищі Черкаське, Дніпропетровської області без води і каналізації, пише «Є!»  з посиланням на Vgolos.

Про це в Facebook повідомляє волонтер Ольга Омелянчук, розповівши про побутові “жахи”.

Військові, як ми знаємо, люди (в більшості своїй) взагалі не ніжні. Але краплю бісить, що ти (не на полігоні і не на війні) не можеш: злити воду в унітазі (уявляєте, як через тиждень без води виглядають вбиральні в казармах?); вмитися і почистити зуби; прийняти душ і т.д”, – йдеться в повідомленні.

Волонтерка зазначає, що за словами експертів для пункту постійної дислокації потрібна нова свердловина, а у військовому містечку – заміна труб. Поки що військові змушені носити воду в частину в пластикових пляшках.

Волонтерка обурюється, що вже тиждень не може приїхати цистерна з водою. Коли технічну воду привезуть, військові поділяться нею з місцевими.

Журналіст Анастасія Федченко в соцмережі зазначила, що за останні тижні води в пункті постійної дислокації  не було зовсім.

При цьому українським бійцям на гарячій лінії Міністерства оборони відповіли, що вода буде, але коли, не сказали: 

Нові труби кладуть. Вода буде”.
Іронія в тому, що найбільша річка України і одна з найбільших річок в світі – Дніпро – зовсім поруч … Але вони носять воду з якоїсь свердловини, вони намагаються економити, але митися в ковшику в 21 столітті, коли незабаром люди полетять в космос і придумають, як лікувати рак – це дно і пи*дець”, – повідомила Федченко.
Зараз у нас йде дощ, а я думаю, чому не серпень, я хоча б під дощем помився”, – бідкається чоловік, який воює п’ять років.
Я хочу, щоб люди в армії припинили працювати в середньовічних умовах”, – писала Федченко.

Читайте також:Британія продовжила на три роки програму навчання українських військових