Війна
5 листопада 2019
У Росії висунули зухвалі умови повернення захоплених українських кораблів
Переговори про повернення захоплених Росією українських кораблів можна вести, якщо Україна публічно визнає свою провокацію в Керченській затоці.
news-image

Переговори про повернення захоплених Росією українських кораблів можна вести, якщо Україна публічно визнає свою провокацію в Керченській затоці, пише «Є!» з посиланням на prm.ua.

Про це завив член Ради Федерації від окупованого Криму Сергій Цеков, передають російські ЗМІ.

Коментуючи ноту МЗС України щодо вимог повернути кораблі, Цеков сказав, що Київ так і не визнав факт провокації, "що слід було б зробити", тільки потім говорити про майно.За його словами, українські кораблі можуть бути корисними в розслідуванні.

Вчора, 4 листопада, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Росія гальмує процес видачі захоплених кораблів, оскільки можуть усувати наслідки обстрілу на цих суднах. Нагадаємо, командувач Військово-морських сил (ВМС) Ігор Воронченко заявив, що Росія повідомила Міжнародному трибуналу з морського права неправдиву інформацію про повернення трьох українських військових кораблів, захоплених в Керченській протоці. 25 травня Міжнародний Трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити українські військові кораблі та повернути їх під контроль України.

 

Читайте також:Через росіян у Керченській протоці стоять на якорях понад 140 суден