Події
3 листопада 2019
Рідним підозрюваних у справі Гандзюк передавалися гроші від Левіна за мовчання - СБУ
СБУ наразі розслідує 5 проваджень, щодо ймовірних інших замовників, пособників організаторів злочину
news-image

Про це під час круглого столу із журналістами повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков, передає кореспондентка hromadske.

Він додав, що гроші надходили задля того, щоб підозрювані мовчали, але фінансування наразі зупинено. Також він не уточнив чи мав відношення до цього процесу Мангер.

Те, що фінансував Мангер безпосередньо, доказів не отримано, а те, що кошти надходили по команді Левіна, такі докази є, — сказав Маяков.

Раніше, у підозрі Владиславу Мангеру — ймовірному замовнику нападу на Катерину Гандзюк, йшлося про те, що він разом з Олексієм Левіним здійснював фінансування родичів інших підозрюваних. Сам Владислав Мангер у коментарі hromadske тоді це спростував.

СБУ наразі розслідує 5 проваджень, щодо ймовірних інших замовників, пособників організаторів злочину, 3 провадження, щодо ймовірних обставин скоєння злочину, тобто мотивів, а також 30 жовтня вони отримали від ГПУ провадження, щодо недбалості правоохоронців, а також їхнього ймовірного сприяння та покривання злочину.

Читайте також: СБУ анонсувала результати у справі вбивства Гандзюк