Економіка та бізнес
1 листопада 2019
Наступного року «Укрзалізниця» скоротить адмінперсонал на 50%
Зараз залізниця платить зарплату дроворубам, лісничим та танцюристам.
news-image

Член правління АТ "Укрзалізниця" Желько Марчек заявив, що 2020 року "Укрзалізниця" розпочне скорочувати адміністративний персонал, пише «Є!»  з посиланням на tsn.

За планом оптимізують працівників цієї категорії на 40-50%. Про це він розповів в інтерв’ю для проєкту "12 облич стратегії Укрзалізниці", передає пресслужба.

Триває робота із профільним міністерством, урядом, Світовим банком над програмою поступової оптимізації штату за найближчі 3-5 років. Маємо дорожню карту", – зазначив член правління.

Він заявив, що "Укрзалізниця" позбуватиметься непрофільних активів. Варто зазначити, що член правління не уточнив, про яку точну кількість осіб ідеться.

"Укрзалізниця платить зарплату дроворубам, лісничим та танцюристам. На балансі компанії – сотні підприємств, непов'язаних із залізничними перевезеннями. Ця радянська спадщина змушує нас сплачувати комунальні послуги й податок на землю. У той час, коли з 200 об'єктів соціальної сфери прибутковими є лише 10. Отже, активів, які не стосуються колій, рухомого складу та засобів зв'язку нам доведеться позбутися", – наголосив Марчек.

Однак, із продажем непрофільних активів та зменшенням чисельності працівників має суттєво зростати заробітна плата основного виробничого персоналу. Також будуть розроблені програми, щоб залучати кваліфікованих кадрів та зробити залізницю привабливою для молоді. 

 

Читайте також:НАБУ показало схему, як Дубневич міг заволодіти 93 млн грн Укрзалізниці (відео)