Економіка та бізнес
1 листопада 2019
Обслуговування касових апаратів буде безкоштовним — податкова
Новітні реєстратори розрахункових операцій не вимагатимуть «абонентської плати» на обслуговування.
news-image
У Державній податковій службі спростували заяви про те, що новітні реєстратори розрахункових операцій (РРО або касові апарати) вимагатимуть «абонентської плати» на обслуговування.

Про це повідомив голова Державної податкової служби Сергій Верланов, передає прес-служба податкової, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

З 1 січня ми маємо надати для тестування всім бажаючим безкоштовні програмні реєстратори розрахункових операцій, які також будуть безкоштовними і в обслуговуванні. Це пряма норма закону. І ми зараз працюємо над тим, щоб виконати цю вимогу», — повідомив Верланов.

Напередодні у ЗМІ поширювали заяву депутатки від «Слуги народу» Роксолани Підласи, яка заявила, що на обслуговування новітніх касових апаратів, використання яких стане обов’язковим для ФОПів з 2021 року, потрібно буде сплачувати 1000 гривень на місяць.

Водночас згодом сама Підласа цю заяву спростувала, зазначивши, до новітні РРО, які розроблятиме податкова, будуть безкоштовними.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закони про обов'язковість касових апаратів для ФОПів, що здійснюють торгівлю та про кешбеки для покупців за те, що вони виявлять, що продавець не видав їм справжнього чека. Разом з тим Зеленський запропонував запровадити мораторій на перевірки ФОПів. Цей законопроєкт мають розробити в уряді.

20 вересня депутати ухвалили закони, які зобов'язують ФОПів використовувати касові апарати. Так, з 1 січня 2021 року всі ФОПи, які мають справу з готівкою, тобто займаються продажем, ресторанною та іншою діяльністю, будуть зобов'язані використовувати РРО.

Раніше повідомлялось, що ФОПи заборгували державі близько 6 мільярдів гривень податків.

Читайте також:У Раді створили об’єднання «за ФОПів» та обіцяють захищати спрощену систему оподаткування