Політика
31 жовтня 2019
Медведчук: Заявляючи про рух України в НАТО, Зеленський розколює країну і ускладнює реінтеграцію Донбасу
Нав’язливу ідею екс-президента Порошенка подати заявку на отримання Плану дій щодо членства в НАТО сьогодні піднімає на стяги Зе-влада
news-image

На жаль, президент Зеленський не зробив висновків із стратегічних прорахунків свого попередника. Маніакальне прагнення Порошенка – Турчинова – Яценюка – Парубія «вступити» Україну до НАТО призвело до розколу країни, пише «Є!»  з посиланням на zagittya.com.ua.

Ідея членства України в Північноатлантичному альянсі, яка не має підтримки в суспільстві (згідно із серпневим опитуванням, проведеним фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва, тільки 41% громадян підтримує вступ до НАТО, а 36% виступають за позаблоковий статус), проводить лінію розлому між Заходом і Сходом України.

Президент Зеленський, який ще кілька днів тому заявляв про те, що потрібно ментально повертати людей, які проживають в Донецьку і Луганську, і говорив про спільні цінності, сьогодні робить все для того, щоб унеможливити повернення Донбасу в Україну і України на Донбас.

Сьогодні президент Зеленський говорить: «Ми високо цінуємо, що минулого року на саміті у Брюсселі лідери альянсу підтвердили рішення Бухарестського саміту 2008 року про те, що Україна стане членом НАТО. Зі свого боку ми розуміємо, що тільки ефективні реформи є запорукою нашого членства в альянсі».

Рух до НАТО, який підтримує меншість українців, суперечить думці значної частини населення і розколює країну, а сама ця ініціатива продиктована політикою загравання влади з ура-патріотами і радикалами, яка й досі триває, та ставить під загрозу реінтеграцію Донбасу.