Світ
30 жовтня 2019
Причиною зупинки роботи посольства Ізраїлю в Україні став конфлікт всередині уряду країни
Посольство Ізраїлю зупиняє роботу в Україні
news-image

Посольство Ізраїлю в Україні призупиняє роботу дипломатичного відомства в Києві через внутрішній конфлікт із Міністерством фінансів країни. Про це посольство заявило на своїй сторінці у Facebook 30 жовтня, пише «Є!»  з посиланням на ZN.ua.           

Через рішення Міністерства фінансів Ізраїлю порушити домовленості, які були узгоджені та підписані Генеральним директором Міністерства фінансів 21 липня 2019 року, та застосувати однобічну процедуру, яка змінює протокол, який був у протягом кількох десятиліть, ми змушені закрити дипломатичну місію. Консульські послуги не надаватимуться, і ніхто не матиме права в'їхати до посольства/консульства", - йдеться в заяві.

Працівники посольства заявили, що рішення міністерства не залишило їм іншого вибору.

На жаль, рішення Міністерства фінансів не залишає нам іншого вибору, як вжити вищезазначених заходів, оскільки життєвим інтересам держави Ізраїль завдана шкода. Ми сподіваємось, що ця криза буде вирішена якнайшвидше", - додали у диппредставництві.

Зазначимо, що Ізраїль оголосив про закриття своїх посольств і представництв не тільки в Україні, але й по всьому світу. Причиною є страйк, оголошений робочим комітетом Міністерства закордонних справ і Міністерством оборони Ізраїлю. Починаючи з 1:00 за єрусалимським часом і до отримання нових оголошень всі дипломатичні місії Ізраїлю будуть закриті для відвідувачів.

У МЗС країни заявили, що Міністерство фінансів спробувало скоротити витрати ізраїльських дипломатів і представників по всьому світу і застосувати нові правила звітності заднім числом.

Читайте також:Росія надіслала в Україну запит щодо екстрадиції олігарха Павла Фукса