Україна
28 жовтня 2019
В Офісі Президента констатували здешевлення електроенергії на ринку за принципом «на добу наперед»
В ОПУ розповіли, для кого подешевшає електроенергія
news-image

У результаті здешевлення електроенергії на ринку за принципом "на добу наперед", очікується зменшення рахунків за світло для шкіл, лікарень, дитячих садочків, університетів, військових частин, бізнесу, водоканалів та інших, пише «Є!»  з посиланням на Unn.           

Про це йдеться у поширеному на сторінці у Facebook повідомленні ОПУ. 

Останнім часом ми спостерігаємо зниження ціни на електричну енергію на ринку "на добу наперед". Електроенергія за два місяці подешевшала майже на 14%, або більш ніж на 20 копійок. Як результат – рахунки за електроенергію для шкіл, лікарень, дитячих садочків, університетів, військових частин будуть меншими. Ми заощадимо кошти українських платників податків. Дешевшою електроенергія буде для малого, середнього, великого бізнесу, для водоканалів, електротранспорту та інших комунальних підприємств", - повідомили в ОПУ у дописі про конкуренцію на ринку електричної енергії.

Як вказали в Офісі Президента, це важливо, адже собівартість товарів і послуг цих підприємств прямо впливає на ціни та тарифи для всіх українців.

Дякуємо нашій енергетичній команді та сподіваємося на відповідну роботу антимонопольних органів. Адже розвиток конкуренції є запорукою ефективного ринку, а збільшення пропозиції стимулює виробників до зниження вартості. Від конкуренції виграє кожен український споживач та українська економіка загалом!" - зауважили в ОПУ.

Читайте також:В Україні запрацював новий ринок електроенергії