Події
27 жовтня 2019
Головні новини тижня: пісня 95 Кварталу та хору ім.Верьовки, в «ДНР» засудили українського журналіста, кияни протестують через забруднене повітря
Найактуальніші новини за тиждень
news-image

 Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за тиждень

«Квартал 95» і хор Верьовки жорстко висміяли Гонтареву

Гумористи студії «Квартал 95» у новому випуску «Вечірнього кварталу» висміяли підпал будинку ексочільниці Національного банку України Валерії Гонтаревої, викликавши бурхливу реакцію суспільства.

Найцікавіші думки з соцмереж читайте у нашій новині.

До речі, міністр економіки Тимофій Милованов, стверджує, що жарти "Вечірнього кварталу" проти Валерії Гонтаревої можуть і будуть сприйматися зовнішніми інвесторами як підтвердження зв'язків між олігархами і владою.

У «ДНР» українського журналіста Асєєва засудили до 15 років ув’язнення

У «ДНР» засудили до 15 років ув’язнення українського журналіста, автора колонок для проєкту Радіо Свобода Донбас.Реалії Станіслава Асєєва.

У «ДНР» стверджують, що Асєєв засуджений за кількома «статтями» – «організація екстремістської організації», «шпигунство», «підбурювання до шпигунства»​, «публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності», «публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності».

Станіслав Асєєв перебуває в ув’язненні підконтрольного Росії угруповання «ДНР», за різними даними, з травня або червня 2017 року. Спершу він просто зник, два тижні про нього нічого не було відомо. Пізніше угруповання «ДНР» визнало його затримання й звинуватило у шпигунстві на користь України.

Кияни вийшли на акцію протесту через смог та брудне повітря

Жителі Дарницького району вже кілька днів відчувають себе, за їх словами,  "як в газовій камері".

Через це вони влаштували мітинг на мосту над проспектом Бажана. 

Люди вивісили на шляхопроводі банери з написами: 

"Хочемо дихати, а не задихатися" і "Досить нас труїти".

До акції приєдналися жителі Осокорків, Позняків і Березняків. 

У Києві підтвердили випадок захворювання на дифтерію

В Києві підтверджено випадок захворювання на дифтерію у 9-річного школяра.

Центр громадського здоров'я України нагадав, що країна забезпечена дозами вакцини від дифтерії в достатній кількості в усіх регіонах. Діти та дорослі для захисту від захворювання мають щепитися відповідно до чинного календаря щеплень. Вакцина є безкоштовною, а щепитися можна у свого сімейного лікаря.

Окрім того, до обласної інфекційної лікарні в Ужгороді скерували вже 15 людей з клінічними ознаками дифтерії.

Україна має сплатити Нелі Штепі 3600 євро

Європейський суд з прав людини визнав порушення з боку України у справі ексмера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої в сепаратизмі. Відповідне рішення суд ухвалив 24 жовтня.

Суд визначив, що Україна має виплатити Штепі 2600 євро моральної компенсації і 1000 євро відшкодування судових витрат.

Штепа скаржилася на порушення пункту 3 статті 5 Конвенції про захист прав людини, що її попереднє ув'язнення було тривалим та невиправданим. Крім того, вона скаржилася на порушення пункту 1 статті 6 Конвенції, що кримінальне провадження проти неї було необґрунтовано тривалим.

ЄСПЛ визнав прийнятною скаргу Штепи щодо надмірної тривалості кримінального провадження щодо неї і постановив, що мали місце порушення вищевказаних статей Конвенції.

Читайте також: У Києві підтвердили випадок захворювання на дифтерію