Події
26 жовтня 2019
Мільйони бюджетних коштів були розкрадені під час ремонту лікарень
В зоні ООС ділки привласнили бюджетні кошти на ремонт лікарень — СБУ
news-image

У Донецькій області Служба безпеки України викрила привласнення мільйонів бюджетних коштів під час ремонту медичних закладів у районі проведення операції Об'єднаних сил. Про це інформує прес-служба СБУ, пише «Є!»  з посиланням на ZN.ua.

У ході слідства було встановлено, що фірми, зареєстровані в Києві в 2017-2019 роках, виграли тендери на проведення будівельно-ремонтних робіт у семи поліклініках Донбасу. Загальна сума контрактів склала понад 75 млн гривень, однак третина передбачених робіт була виконана лише на "папері", а виділені державою кошти привласнені учасниками угоди.

Також зафіксовано, що зловмисники умисно ухилилися від сплати податку на додану вартість на загальну суму 12,5 мільйона гривень. Під час обшуків у Києві в офісах і за місцем проживання керівників фірм виявлено банківські картки, фінансово-господарські документи та чорнові записи, печатки задіяних в операції фірм, які підтверджують протиправну діяльність. Зараз накладено арешти на банківські рахунки фірм. В рамках розпочатого кримінального провадження вирішується питання про повідомлення підозри фігурантам справи. Продовжується досудове слідство для встановлення усіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Читайте також:В Міністерстві оборони знову назріває скандал, бо знайшли ще 85 мільйонів розтрачених грошей