Україна
23 жовтня 2019
Найголовніше за день: президент перевірить «Слуг Народу» на детекторі брехні, арешт екс-заступника міністра економіки Бровченка та справа щодо хабарництва депутатів у Раді
Читайте про найголовніші події дня, 23 жовтня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 23 жовтня.

Президент перевірить «Слуг Народу» на детекторі брехні

Сьогодні президент Володимир Зеленський заявив, що всі члени Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти перевірку на детекторі брехні.

Президент стверджує, що якщо цією перевіркою буде встановлена хоча б найменша вірогідність того, що хтось із депутатів брав гроші за голосування на комітеті, цими депутатами мають зайнятися антикорупційні органи.

Арешт екс-заступника міністра економіки Бровченка

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра економіки в уряді Володимира Гройсмана Юрію Бровченко.

Прокуратура і СБУ підозрюють Бровченка в державній зраді.

Справа щодо хабарництва депутатів у Раді

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину 11-ма нардепами, які могли отримати по 30 тис. доларів хабара.

За інформацією, оприлюдненою у ЗМІ, 11 народних обранців нібито отримали по 30 тис. доларів неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості на засіданні комітету Верховної Ради.

Читайте також:У Раді створили міжфракційне об'єднання КУБАНЬ