Події
23 жовтня 2019
У Львові через розпилення перцевого газу госпіталізували 12 студентів, 4 у реанімації
Студентка розпилила перцевий газ.
news-image

У гуртожитку Ставропігійського вищого професійного училища у Львові студентка розпилила перцевий газ, внаслідок чого госпіталізували 12 студентів, 4 із них перебувають у реанімації.

Про це кореспонденту hromadske повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, пише «Є!»

Інцидент стався 22 жовтня близько 22:45 у гуртожитку на вулиці Випасовій,11. 

Через розпилення газового балончика у стані різного ступеня важкості з діагнозом: "токсична дія не встановленої речовини" у медичні заклади міста Львова госпіталізовано 13 осіб — 12 дітей та 1 доросла особа», — повідомили у Львівській ОДА.

Станом на 6 ранку 23 жовтня у лікарні залишаються 7 студентів віком 15-16 років. Четверо перебувають у реанімації, троє — у терапевтичному відділенні. Решта потерпілих лікуються амбулаторно.

У прес-службі Нацполіції Львівської області повідомили, що до правоохоронців звернулися медики. За інформацією поліції, дівчина розпилила перцевий газ випадково.

Одна зі студенток, мешканка гуртожитку, зайшла до кімнати свого знайомого, також студента, щоб забрати свій зарядний пристрій до телефону. У кімнаті вона побачила балончик яскравого кольору, вирішила, що це парфуми та розпилила його вміст. Насправді ж балончик містив газ, що подразнює, "Перець-4". Як пояснив власник, балончик він придбав кілька днів тому через мережу Інтернет», — зазначили правоохоронці.

Наразі поліція встановлює обставини події та вирішує, чи відкривати кримінальне провадження.