Суспільство
18 жовтня 2019
МВФ не порушує питання про підвищення ціни на газ для населення в Україні, - Смолій
Нинішня ситуація на світовому ринку досить сприятлива, ціни на газ знизилися, тому про підвищення поки мова не йде.
news-image

Міжнародний валютний фонд на переговорах з українською делегацією не порушує питання про підвищення ціни на газ для населення в Україні. Про це заявив голова НБУ Яків Смолій в інтерв'ю "Голосу Америки", пише «Є!» з посиланням на 112.  

Питання ціни на газ не стоїть тому, що уряд затвердив свого часу постанову, якою регулюються тарифи. Нинішня ситуація на світовому ринку досить сприятлива, ціни на газ знизилися, тому про підвищення ми поки не говоримо", - зазначив глава фінансового регулятора країни.

Він додав, що серед основних питань, які обговорюються на зустрічі української делегації з МВФ - ухвалення низки законопроектів, які були попередньо обговорені, включаючи відновлення відповідальності за незаконне збагачення, бюджет 2020 року, питання ринку землі.

За словами Смолія, представники України у Вашингтоні провели зустрічі із заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном, а також главою місії МВФ в Україні Роном ван Рооденом.

16 жовтня повідомлялося, що українська делегація з представниками Нацбанку України і міністерства фінансів вирушила до Вашингтона на переговори з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями.

Уряд веде переговори щодо нової кредитної програми МВФ, яка замінить резервну угоду на 3,9 млрд доларів, термін дії якої завершується на початку січня.

Заступник голови НБУ Катерина Рожкова раніше в інтерв'ю Reuters заявила, що загальний обсяг програми МВФ та інших міжнародних джерел може становити від 5 до 8 мільярдів доларів.

Читайте також:«Нафтогаз» знизив ціну на газ для населення