Події
16 жовтня 2019
Відкрито два провадження про зв'язки між Портновим і Трубою, - адвокат (відео)
Розслідування за цим провадження веде Національна поліція.
news-image

За заявами команди адвокатів п'ятого президента Петра Порошенка в Україні відкрито два кримінальних провадження, пов'язаних з керівництвом Державного бюро розслідувань і заступником голови АП часів Віктора Януковича Андрієм Портновим.

Про це розповів адвокат Ігор Головань на брифінгу, який транслював Прямий, пише «Є!».

Перше - провадження про напад на Порошенка біля будівлі ДБР 25 липня.

Там було організовано ганебну провокацію проросійськими силами і там у створенні умов для цієї провокації активно брав участь Портнов, який у своєму Telegram-каналі повідомляв про місце і час допиту, а також підбурював людей... І пан Труба як керівник Державного бюро розслідувань, який відповідно до закону мав співпрацювати з управління державної охорони - а Петро Порошенко як пятий президент підлягає державній охороні пожиттєво... Там були можливості, щоб унеможливити ці провокації, але навпаки... З того місця, де переховувались нападники, були створені всі умови, щоб вони зручно могли здійснити цей напад", - зазначив Головань.

Розслідування за цим провадження веде Національна поліція. 

"Ми подали клопотання про допит Портнова і Труби з цього приводу. Слідчий Нацполіції нам відмовив, оскільки він вважає, що це хуліганство і більш нічого. Але ми оскаржили це у суді, і суд постановив, що допит Труби і Портнова з цих питань, про які я говорив, є доцільним", - розповів Головань.

Друге провадження зареєстроване ГПУ. У ньому йдеться про незаконний збір і розголошення конфіденційної інформації про особу. Адвокат повідомив, що дані, що їх ДБР отримує у ході обшуків тощо, у результатя потрапляє у Telegram-канал портнова.

Читайте також:Силовики нагадали про події, коли від вибуху гранати під Радою загинули четверо нацгвардійців