Суспільство
14 жовтня 2019
В Україні скасували для держслужбовців іспит з української мови
У зв’язку із реформою державної служби, в Україні скасували атестацію державних чиновників на знання української мови.
news-image

У зв’язку із реформою державної служби, в Україні скасували атестацію державних чиновників на знання української мови. Про це пише «Є!» з посиланням на aspekty.net.

У зв’язку з набранням чинності закону про реформу державної служби, згідно з яким переможець конкурсу на певну посаду зобов’язаний надати копії документів, що підтверджують рівень вільного володіння державною мовою в Україні скасували атестаційні комісії уповноважених установ вищої освіти, які перевіряли ці знання. Документ підписав заступник керівника Нацагентства з питань держслужби.

Зазначимо, законом про «перезавантаження» влади передбачається масова поява в Україні держслужбовців-контрактників. Документом істотно спрощується порядок прийняття на держслужбу, розширюється перелік причин для відсторонення держслужбовця і спрощується звільнення. Згідно із законом, контракт з держслужбовцями може укладатися на період від року до п’яти років.

Тимчасове виконання обов’язків на державній посаді обмежене строком на три місяці. У законі істотно розширено перелік підстав, щоб звільнити з держслужби.

Читайте також:Батьки протестують проти української мови