Суспільство
11 жовтня 2019
У Міністерстві закордонних справ підготовлено законопроект про подвійне громадянство
Зеленський планує видавати етнічним українцям "часткове громадянство"
news-image

Президент України Володимир Зеленський під час прес-марафону заявив, що етнічним українцям планують надавати часткове громадянство. Про це він сказав у четвер, 10 жовтня, пише «Є!»  з посиланням на ZN,ua.

Зеленський зазначив, що в Міністерстві закордонних справ вже підготовлено відповідний законопроект. Його прийняття дозволить повернути українців і боротися з міграцією.

Ми вже практично вибудували структуру, як дати етнічним українцям можливість стати частково громадянами України. Тобто, мати можливість надати їм громадянство. Головна проблема була, що вони хочуть залишитись громадянами тих країн (у яких вони живуть, - ред.). Вже зараз придумана ця конструкція", - заявив Зеленський.

Також він зазначив, що законопроект повинен вирішити питання з оплатою податків для таких громадян.

Ми будемо вводити законопроект. Вони будуть платити податки. Там є складні питання, тому що якщо ти громадянин двох країн, то де ти платиш податки? Для нас важливо все так врегулювати, щоб їх підприємство було в Україні. Тоді юридично оформлене підприємство тут платить податки", - додав він.

Про терміни розгляду відповідного законопроекту президент не повідомив.

Як повідомлялося, раніше президент Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ України розробити механізм надання громадянства України представникам української діаспори за кордоном.

Зазначимо, стаття 4 Конституції України не дозволяє громадянину України мати громадянство іншої країни. "В Україні існує єдине громадянство. Підстави набуття і припинення громадянства України визначаються законом"Про громадянство України" - ред.), - говориться в ній.

Позаяк сам Зеленський не вперше наполягає на введенні в Україні подвійного громадянства.

Читайте також:Партія “Слуга народу” планує змінити адміністративно-територіальний устрій України