Світ
10 жовтня 2019
Європейський союз за останні п'ять років інвестував в Україну більше, ніж в будь-яку країну світу
ЄС інвестував в Україну найбільше, ніж в будь-яку країну світу - Могеріні
news-image
Після 2014 року ЄС зібрав для України найбільший пакет підтримки в історії співдружності - понад 15 мільярдів євро. Жоден інший партнер не вклав в Україну стільки, скільки ми зробили... Наша підтримка і наша співпраця надають дуже відчутний вплив. Ми підтримали створення тисяч нових робочих місць і допомогли допомогою децентралізації підвищити якість послуг для громадян. Ми супроводжували реформу сектора безпеки. А два роки тому ми зробили подорож до Європейського Союзу для жителів України простіше завдяки лібералізації візового режиму", - підкреслила представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні під час слухань в Європарламенті.

Федеріка Могеріні помітила, що з часу першої дискусії Євросоюзу про Україну п'ять років тому країна пройшла дуже великий шлях. І це стало можливим, на її думку, завдяки рішучості громадян.

Високий представник також нагадала, що "протягом усіх цих років Євросоюз завжди стояв на боці українського народу", пише «Є!»  з посиланням на  Gazeta.ua.

Читайте також:В Україні запровадять новий податок на товари, при виробництві яких забруднюється довкілля