Спорт
8 жовтня 2019
Промоутер українця хоче, щоб бій 12 жовтня таки відбувся
Суперник Усика провалив допінг-тест
news-image

Олександр Усик знову зіштовхнувся з проблемами перед дебютом у надважкій вазі. Його суперник голландець Тайрон Спонг попався на застосуванні заборонених препаратів, пише «Є!»  з посиланням на ТСН.           

У пробі А у Спонга VADA знайшла препарат кломифен, який внесений до списку підозрілих речовин. Кломифен використовується для підвищення тестостерону у чоловіків, а також як препарат від безпліддя для жінок.

Сам Спонг переконаний, що він - чистий.

Це підстава. Я повністю заперечую, що коли-небудь використав препарати, згадані в звіті VADA. Я попросив про розтин допінг-проби "B" в обраній мною лабораторії.

Тестування, яке проводилося минулого тижня після запиту Боксерської комісії Іллінойсу, показало, що я чистий боєць.

Я попросив компанію Matchroom публічно оголосити, що мій допінг-тест, зданий лише кілька днів тому, не показав наявності будь-яких підозрілих речовин. Їхня присутність в допінг-пробі є неможливою. Я вважаю, що це спроба усунути мене від бою.

Я добровільно погодився на тестування VADA, адже мені нема чого приховувати. Я буду використовувати всі можливості в юридичній площині, включаючи вимогу про відшкодування шкоди", - сказав Спонг.

Тим часом промоутер Усика Едді Хірн в коментарі ESPN заявив, що вже веде переговори з трьома-чотирма боксерами на заміну Спонгу, щоб бій українця 12 жовтня все ж відбувся.

Дебют Усика планувався ще на травень 2019 року. Він мав битися проти Карлоса Такама, але бій не відбувся через травму українця. 

Читайте також:Друга ракетка України Даяна Ястремська продовжує оновлювати особисті досягнення в рейтингу