Політика
8 жовтня 2019
Міністерство закордонних справ РФ звинуватило владу України у “подвійній дискримінації” російської мови
МЗС РФ звинуватило Україну у «подвійній дискримінації» російської мови
news-image

Так у відомстві відреагували на заяву міністерки освіти і науки України Ганни Новосад про те, що з 2020 року російськомовні школи в Україні переведуть на викладання українською мовою, пише «Є!»  з посиланням на Вголос.           

Офіційний Київ продовжує взятий попередньою владою курс на тотальну і насильницьку українізацію країни. Більше того, російська мова як і раніше зазнає подвійної дискримінації, оскільки для шкіл з навчанням мовами нацменшин, які відносяться до мов Європейського союзу, перехід на українську мову відкладається до 2023 року”, – йдеться в заяві МЗС РФ.

У Москві назвали таку політику “згубною” і закликали Київ “захищати європейські праволюдські цінності і переглянути свою мовну політику”

Історія вчить, що такі дії до добра не приводять. Держава, побудована на придушенні національно-мовної ідентичності та порушенні прав людини, ніколи не буде міцною і стабільною”, – заявило МЗС РФ.

У відомстві також звернулися до загальноєвропейських і міжнародних правозахисних організацій з проханням “дати чітку і принципову оцінку діям Києва”.

Нагадаємо, такі зміни передбачені раніше ухваленим законом про освіту. Також від 16 липня цього року почав діяти закон, який визначає українську єдиною державною мовою в Україні.

Читайте також:Міс Україна-2019 пояснила відмову говорити українською мовою