У Раді створили об’єднання «за ФОПів» та обіцяють захищати спрощену систему оподаткування
У Верховній Раді створили міжфракційне об’єднання «за ФОПів», до якого увійшли представники усіх фракцій та груп.
news-image

У Верховній Раді створили міжфракційне об’єднання «за ФОПів», до якого увійшли представники усіх фракцій та груп.

Про це повідомила депутатка від фракції «Слуга народу» Роксолана Підласа, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Ми в минулому — ФОПи. Багато з нас працювали у сфері послуг: організація заходів, PR, консультаційні послуги тощо. Ми — за малий бізнес, ми захищаємо ФОПів, які або самостійно виробляють товари чи надають послуги, або наймають невелику кількість працівників», — повідомила Підласа.

Депутати виступили за те, щоб підвищити верхню межу щодо розміру доходів, які дозволено отримувати підприємцям на третій групі спрощеної системи оподаткування, а також за перегляд першої групи спрощеної системи.

Нагадаємо, що раніше в інтерв'ю «РБК-Україна» голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев пропонував підвищити ліміт з максимального доходу, дозволеного для спрощеної системи оподаткування. Як можливий варіант компенсації збитків держави від такого кроку Гетманцев назвав виключення надання послуг з переліку видів діяльності, дозволених для ФОП.

Зрозуміло, що є нюанс з ухиленням від податків при виплаті зарплат через ФОП. Але якщо поєднати ці речі (підняття порогу максимального доходу для того, щоб мати право працювати на спрощеній системі оподаткування — ред.), щоб не можна було використовувати ФОП при виплаті зарплат, наприклад, прибрати послуги, залишити тільки торгівлю і виробництво, то я не бачу проблем для держави в цьому», — заявив Гетманцев.

Згодом Гетманцев уточнив, що заборона ФОПам надавати послуги — це лише один з варіантів, який обговорюється, проте цього рішення ніхто не ухвалював.

Читайте також:Гончарук анонсував проблеми нечесним ФОПам