Політика
4 жовтня 2019
Рябошапка: Ми запускаємо реформу прокуратури - її буде очищено і перезавантажено
У новій прокуратурі буде менше прокурорів.
news-image

Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив про запуск реформи прокуратури - її буде очищено та перезавантажено. Про це він заявив під час брифінгу щодо реформування органів прокуратури, трансляцію якого вів телеканал 112 Україна, повідомляє «Є!».

Ми запускаємо реформу прокуратури. Її очищення і фактично її перезавантаження", - сказав Рябошапка.

За його словами, в новій прокуратурі буде менше прокурорів. 

Але ці прокурори повинні бути справедливими, ці прокурори повинні бути доброчесними, і ці прокурори повинні бути ефективними. Для того, щоб прокурори були такими, ми пропонуємо запровадити постійну періодичну перевірку доброчесності, і ми для цього залучили, зокрема, наших колег із Національного антикорупційного бюро України, вони допомагатимуть нам здійснювати перевірку на доброчесність як кандидатів в прокурори, так і тих прокурорів, які будуть проходити атестацію", - зазначив Рябошапка.

Зазначається, що будуть залучені молоді кваліфіковані кадри, які не мають прокурорського стажу.

Ця реформа відрізняється також тим, що попередня починалася знизу. Тобто, були спроби атестації в місцевих прокуратурах, тобто, прокуратур, які працювали на низу, на територіях. Наша пропозиція змін стосується оновлення прокуратури зверху, починаючи її з Генеральної прокуратури, яка буде не просто перейменована в Офіс Генерального прокурора, але і всі працівники цієї прокуратури пройдуть багаторівневі тести, атестації, перевірки на доброчесність, і, врешті-решт, буде запущена свіжа кров в Офіс Генерального прокурора, потім в обласні прокуратури, і в кінці вже в прокуратури окружні, або раніше вони називались місцевими", - зазначив заступник генпрокурора Віталій Касько.

За його словами, реформа має призвести до того, що суспільство матиме до прокуратури довіру.

Читайте також:В уряді назвали пріоритетом реформу ринку праці