Політика
2 жовтня 2019
Рабінович: Влада закриває рот телеканалам, тому що боїться правди (відео)
2 жовтня журналісти телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK проводять акцію проти цензури.
news-image

2 жовтня журналісти телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK проводять акцію проти цензури у відповідь на останні рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про позбавлення каналів ліцензії, позапланові перевірки. Цю акцію підтримали і народні депутати, члени фракції «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович і Нестор Шуфрич, розвісивши на трибуні парламенту плакат «Я проти цензури», пише «Є!» з посиланням на сайт партії.

Я разом з головою комітету з питань свободи слова Нестором Шуфричем на трибуні Верховної Ради повісив плакат на підтримку телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK», - повідомив народний депутат України, співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович в кулуарах Верховної Ради в середу, 2 жовтня, помітивши, що дії влади щодо зазначених телеканалів цілком зрозумілі.
Якщо говорити про дії влади щодо телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK, то тут все ясно: влада не хоче, щоб на неї нападали і її критикували за відсутність миру, крах економіки, процвітання корупції, де на потоки сіли нові «морди лиця». Тому вони і закривають рот каналам, які говорять правду! Я думаю, що влада це робить, тому що тільки ці канали висвітлюють корупційні справи. Вони дають медіа зрозуміти: «Бачите, що крадуть - сидите і мовчите!», - вважає Вадим Рабінович.

Обурився народний депутат і тим, що в належний час представники фракції «Слуга народу» не прийшли на робочі місця в сесійний зал.

«Слуги народу» сьогодні взагалі не прийшли ще до сесійної зали. Вони проводять засідання фракції в робочий час - це наруга над основою парламентаризму. Завжди «слуги», які дорвалися до корита, гірше «господарів». І не виходять вони в зал, тому що у них якісь там внутрішні проблеми. Так пишіть тоді скаргу в лігу сексуальних реформ, раз у вас проблеми! А ми сидимо і чекаємо їх як бовдури в залі. Це непросто некрасиво, неетично, непарламентські. Це хамство вищої міри!», - обурився Вадим Рабінович.

Співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» вважає, що «слуги народу» не прийшли на засідання, тому що «у фракції назрів бунт - не всі хочуть бути баранами».

В якості підтвердження своїх слів Вадим Рабінович нагадав, що «нова влада з перших днів обіцяла створити Тимчасову слідчу комісію з розслідування того, як Національний банк на чолі з Гонтаревою вбили нашу гривню».

Олександр Дубинський - журналіст-розслідувач, парламентарій, член фракції «Слуга народу» подав запит для створення комісії і нічого не відбувається. Комісію не реєструють. Запитуємо: «Чому?». У відповідь вони ховають очі. А її створення ініціював і обіцяв сформувати президент Зеленський», - нагадав Вадим Рабінович, припустивши, що замість цього влада вбиває свободу слова.
У зв'язку з цим Вадим Рабінович звернувся до співробітників телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK: Журналісти, тримайтеся! Ми вас підтримуємо. Ви мужні, сильні люди, які чесно роблять свою роботу. А якщо журналісти будуть такими ж «слугами», як депутати, тоді точно все пропало. Єдина надія на свободу слова, яка допоможе вийти з одурманеного стану і зрозуміти, що ні в гаманці, ні в холодильнику нічого не покращилося».

Читайте також:Медведчук: Рівень бідності в Україні можна знизити лише економічним зростанням