Політика
1 жовтня 2019
Президента тягнуть в інший бік: Данилюк прокоментував свою відставку
Олександр Данилюк заявив, що пішов у відставку через небажання брати участь у "підкилимних іграх деяких персонажів"
news-image

Своєю позицією поділився він у коментарі "Гордону". Данилюк запевнив, що це була його ініціатива, пише «Є!»  з посиланням на obozrevatel.com

Я запропонував президенту кілька варіантів, щоб виправити ситуацію, але до єдиної позиції ми не дійшли. Хоча взаємини у нас залишилися конструктивними. Не виключаю, що буду йому допомагати, консультувати. Все ж таки я підтримував його від самого початку кампанії, тому бажаю йому успіху", – висловився Данилюк.

Екссекретар РНБО заявив, що поки не визначився, чим займатиметься далі.

Надходять пропозиції, зазвичай пов'язані з бізнесом. Щоправда, вони переважно з інших країн, а мені цікаво попрацювати в Україні. Думаю, це буде незалежна платформа. На цьому етапі, мені здається, так буде правильно", – зазначив він.

Крім того, Данилюк висловився про представників нової влади в Україні і зробив попередження президенту Володимиру Зеленському.

У цій команді є різні люди, є ті, кого я підтримую, а є такі, кого не підтримую. Тому, коли кажуть "влада", я їх розділяю. В усіх різний рівень досвіду. У багатьох із тих, хто прийшов, не вистачає професіоналізму. Це системна проблема, яка несе ризик. Я сподіваюся, що будуть зроблені висновки і президент проведе коригування. Незважаючи на те, що його тягнуть в інший бік. Інакше будуть проблеми. Від його команди багато чекають. І якщо ці великі очікування не реалізуються, всі отримають серйозну психологічну травму. І не тільки. Час дуже цінний. Зараз важливий період – інші країни відвертаються від України, займаючись своїми проблемами", – пояснив він.

Читайте також:Зеленський затвердив новий склад РНБО